Θεωρείο (08/07/21)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χίο υποψήφιος ο Καμίνης

Αν δει κάποιος προσεκτικά τις κινήσεις του τέως δημάρχου Αθηναίων και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γ. Καμίνη οδηγείται σε ένα συμπέρασμα: στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στη Χίο. Ο Καμίνης έχει καταγωγή από το νησί και τελευταία έχει εντείνει την κριτική του προς τον βουλευτή του νησιού και υπ. Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη με αιχμή τις δομές φιλοξενίας. Ερωτηθείς, απάντησε προσφάτως πως «είναι στη διάθεση του Κινήματος», πάγια απάντηση όποιου δεν θέλει να διαψεύσει πληροφορία. Σήμερα, το ΚΙΝΑΛ δεν έχει βουλευτή Χίου, εάν ρίξει όμως κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 θα δει πως το Κίνημα Αλλαγής έλαβε σχεδόν 15%, που σημαίνει πως στο νησί υπάρχει δυναμική για εκπροσώπηση.

Δύσκολη δουλειά

Θα έχετε αντιληφθεί πως Αδ. Γεωργιάδης και Ν. Χαρδαλιάς έχουν αναλάβει για μία ακόμη φορά τη δύσκολη δουλειά να μιλάνε για τα… δυσάρεστα. Ο μεν υπ. Ανάπτυξης αναλύει τα στενά οικονομικά περιθώρια εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, ο δε Χαρδαλιάς αναλαμβάνει σταθερά τις ανακοινώσεις για νέα περιοριστικά μέτρα.

Αυτογκόλ

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει ο Στ. Πέτσας τα τελευταία 24ωρα. Πολλοί λένε πως ο αν. υπουργός Εσωτερικών βρήκε ευκαιρία να χρησιμοποιήσει για προσωπική του προβολή την αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός για αύξηση των εμβολιασμών. Αυτό είναι το έλασσον. Το χειρότερο που προκάλεσε δυσφορία είναι πως στην επιστολή που απευθύνεται στους δημάρχους, υπάρχει μία πολύ άκομψη αποστροφή που λέει: «Μου ανατέθηκε ο συντονισμός ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις εμβολιαστικές υπηρεσίες». Συνάδελφοί του, οι οποίοι «έτρεχαν» έως τώρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το εξέλαβαν ως άδειασμα. Κυρίως, όμως, είναι αυτογκόλ, καθώς τέτοια εγχειρήματα θέλουν ομαδικότητα και δεν μπορεί να βάζεις με το καλημέρα κανέναν απέναντι.

Παράδειγμα

Καλό είναι να εμπνεόμαστε από τις έξυπνες ιδέες στο εξωτερικό. Το πρόβλημα της άρνησης εμβολιασμού δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, παρατηρείται σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. Στις ΗΠΑ βρήκαν τρόπο να πείσουν τους αναποφάσιστους. Ο αμερικανικός ΕΟΔΥ –CDC– μαζεύει ερωτήσεις από πολίτες και τις απαντά επιστημονικά. Εκεί μπορεί κάποιος να διαβάσει το πιο αστείο, ή «ψεκασμένο» κατά την ελληνική ορολογία σχόλιο, αλλά η απάντηση είναι πάντα θεσμική. Εδώ αφήνουμε χώρο στα social media να αναπτύσσουν ακραίες θεωρίες συνωμοσίας και η απάντηση έρχεται πάλι από τα social media με ύβρεις και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε όσους έχουν φοβίες για το εμβόλιο.

Ματαιοδοξία

Τα όρια της ματαιοδοξίας του ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη ο Γ. Πατούλης. Η Περιφέρεια μετονόμασε το θέατρο του Αττικού Αλσους σε «Κατίνα Παξινού» προς τιμήν της μεγάλης ηθοποιού, η πινακίδα ωστόσο είχε με κεφαλαία γράμματα και στο… ίδιο μέγεθος το όνομα του τιμώμενου προσώπου και του… περιφερειάρχη. Μα κανείς δεν το είδε να πει μια κουβέντα;

Ακυρώθηκε το Ιράκ

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί τη Δευτέρα τη Βαγδάτη και το Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, συνοδεία πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής. Tο ταξίδι αναβλήθηκε, καθώς τη νύχτα της Τρίτης σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου στο Ερμπίλ, ενώ είχε προηγηθεί επίθεση με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, το οποίο καταρρίφθηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM των ΗΠΑ. Συνεπώς, ταξίδι… άλλη φορά.

Συγκίνηση

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση χθες σε όλη τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μέλη της, ο Βασίλης Τοκάκης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Τοκάκης στα νεανικά του χρόνια υπήρξε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενώ αργότερα δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της επικοινωνίας, συνεργαζόμενος με πολλά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., ξεχωρίζοντας για τη μαχητικότητα του και το ήθος του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή