Να απαγορευθούν οι εμβολιασμοί

Να απαγορευθούν οι εμβολιασμοί

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 40% των Ελλήνων πατριωτών που αρνείται να εμβολιασθεί είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη. Ούτε ο αριθμός των θυμάτων παγκοσμίως ούτε ο κίνδυνος της διασωλήνωσης και του ενδεχόμενου θανάτου δεν τους πτοεί. Ο τράχηλός τους δεν υποφέρει τον ζυγό των περιορισμών με τους οποίους απειλούνται. Και εννοείται, θα συνεχίσουν να χαμογελούν ειρωνικά όταν κάποιος τολμήσει να τους μιλήσει για κοινωνική ευθύνη. Ας τη φροντίσουν οι άλλοι. Δεν θα επιχειρηματολογήσω, για μια ακόμη φορά, για τη ραγδαία εξάπλωση του ανορθολογισμού η οποία απειλεί όλες τις δυτικές κοινωνίες. Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγα χρόνια θα πέφτει κεραυνός και θα λέμε ότι τον έριξε ο Μπιλ Γκέιτς για να επιβάλει τη Νέα Τάξη. Είναι η ήττα της παιδείας, η διάδοση της αμάθειας που αφήνει τον άνθρωπο στο έλεος του φόβου του και της δεισιδαιμονίας του; Είναι πάνω απ’ όλα το σύνδρομο του υπόδουλου, το αίσθημα του ανελεύθερου ανθρώπου ο οποίος πιστεύει πως οι κανόνες που ορίζουν την κοινωνική μας συνύπαρξη συνθέτουν έναν καταπιεστικό μηχανισμό. Διότι περί αυτού πρόκειται: ο εμβολιασμός είναι ένας κανόνας που επιτρέπει στην κοινωνία να προστατεύει τη ζωή των μελών της. Οι πιο σαλεμένοι πιστεύουν πως πρόκειται για μέτρο της χούντας που μας κυβερνά. Το παιδί θυμώνει με τον γιατρό γιατί το σιρόπι είναι πικρό. Οι πιο λογικοί επικαλούνται συνταγματικά δικαιώματα για να μην ομολογήσουν τον φόβο τους. Μερικοί ιερείς αντιμετωπίζουν τον εμβολιασμό όπως οι μάρτυρες του Ιεχωβά τη μετάγγιση αίματος. Οι ατυχήσαντες καιροσκόποι της πολιτικής αναζητούν την τύχη τους στη ρουλέτα νέου διχασμού. Μα, ο διχασμός ανάμεσα στη λογική και τον ανορθολογισμό αποτελεί, αν δεν κάνω λάθος, ψυχιατρικό και όχι πολιτικό φαινόμενο.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να τους μιλήσει στη γλώσσα τους. Να ορίσει μια καταληκτική ημερομηνία για τους εμβολιασμούς και από εκεί και πέρα να νομοθετήσει την απαγόρευσή τους. Το σύνδρομο του υπόδουλου μπορεί να μην κάνει στροφή 360 μοιρών, αλλά τις 180 θα τις πιάσει σίγουρα. Ο εμβολιασμός, από πράξη υποταγής στη Νέα Τάξη θα γίνει πράξη αντίστασης. Θα μπορούσαν μάλιστα να διοχετεύσουν εμβόλια σε διάφορα κυκλώματα που ειδικεύονται στο εμπόριο ψυχοτρόπων ουσιών, τα οποία θα πραγματοποιούν παράνομους εμβολιασμούς, με το αζημίωτο βέβαια. Η υψηλή τιμή τους θα δώσει ακόμη περισσότερη αξία στην πράξη αντίστασης. Κάτι σαν τις πατάτες του Καποδίστρια.

Η ιδέα μου ήρθε όταν άκουσα το επεισόδιο με τον απατεωνίσκο γιατρό, που έκανε ψεύτικα εμβόλια στους ευφυείς πελάτες του για να πάρουν πιστοποιητικό. Το δαιμόνιο της φυλής ξαγρυπνά για τη σωτηρία της. Το πορτρέτο – ρομπότ του κουτοπόνηρου υπόδουλου. Προσπαθεί να ξεγελάσει τον αφέντη του, ακόμη και όταν αυτός παλεύει να του σώσει τη ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή