90 χρoνια πριν… 16-7-1931

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΥΣΦΟΡΙΑ: Η δυσφορία της υπαίθρου κατά της Κυβερνήσεως των Τιράννων έφθασεν εις οξύτατον σημείον. Ολόκληρα χωρία μαστίζονται υπό της πείνης και αι μικροσυμπλοκαί μεταξύ χωρικών και μπέηδων συνεχίζονται. […] Η Αλβανική Κυβέρνησις σκέπτεται να επιβάλη δασμόν και επί του καπνού ίνα εξοικονομήση το αναγκαιούν ποσόν διά την εξυπηρέτησιν του Ιταλικού δανείου. Η ύπαιθρος αιτιάται τους Ιταλούς και η Βόρειος Αλβανία κατηγορεί τον Βασιλέα Αχμέτ Ζώγου ότι επώλησε την Αλβανίαν εις τους μαυροχίτωνας. Η αντίδρασις της υπαίθρου κατά των Ιταλών καθίσταται οσημέραι λίαν επικίνδυνος διά την θέσιν του Αχμέτ Ζώγου και της Αλβανικής Κυβερνήσεως.
 
ΖΗΜΙΑ: Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς υπό ξένων δημοσιογράφων απήντησεν ότι η Ελλάς εκ της προτάσεως Χούβερ ζημιούται περί τας 600 χιλιάδας λίρας. Βεβαίως –προσέθεσεν– ο κ. Χούβερ ωρμήθη εξ αγαθής προθέσεως, ηγνόει όμως τας λεπτομερείας της εφαρμογής του σχεδίου του. Εις παρατήρησιν ότι η Αγγλία και η Αμερική ζημιούνται επίσης ο κ. Βενιζέλος απήντησεν ότι αι Μεγάλαι Δυνάμεις περιμένουν να ισοφαρίσουν την απώλειαν εκ της αναζωογονήσεως του διεθνούς εμπορίου ήτις ελάχιστα πρόκειται να επηρεάση την μικράν Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή