Μαύρες τρύπες σε σαθρά σύμπαντα

Μαύρες τρύπες σε σαθρά σύμπαντα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θρίαμβος της αναλήθειας και του σκοταδισμού συντελείται στην καρδιά του μπουμ της προόδου – του μπουμ της πληροφορίας και της τεχνολογίας. Εκεί, στα κοινωνικά δίκτυα και στα κάθε είδους μέσα «ενημέρωσης» χτίζονται τα νέα κύματα της πανδημίας παραδοξολογίας που επιτείνει την πανδημία του κορωνοϊού. Εκεί ο ιός του ανορθολογισμού διαρκώς μεταλλάσσεται αποβαίνοντας έτι μεταδοτικότερος· οι ψευδείς ειδήσεις τροποποιούν γρήγορα το περιεχόμενό τους και διαδίδονται τέσσερις φορές ταχύτερα από τις αληθείς ειδήσεις, από μυαλό σε μυαλό, μολύνοντας και απορρυθμίζοντας τον ανθρώπινο «υπολογιστή». Με τη σημερινή παραπληροφόρηση θα ήταν αδύνατη η εξάλειψη της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας, είπε πρόσφατα, άπελπις, ο Αντονι Φάουτσι. Η λογική γονατίζει μπροστά στη χονδροειδή ανεδαφικότητα των εκατοντάδων ψευδών ειδήσεων, που διασπείρονται καθημερινά, παγκοσμίως. 

Οπως ότι τα εμβόλια παράγουν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ότι οι εμβολιασμένοι φέρουν οκταπλάσιο ιικό φορτίο από τους ανεμβολίαστους και είναι αυτοί που διασπείρουν τον ιό, ότι στην Αφρική όπου δεν γίνονται εμβολιασμοί δεν καταγράφονται θάνατοι, ότι τα εμβόλια χορηγούνται χωρίς καμία επίσημη ευρωπαϊκή άδεια, ότι παράγονται από εμβρυϊκά κύτταρα, ότι το αίμα των εμβολιασμένων αιμοδοτών είναι μολυσμένο, ότι η χρήση μάσκας ενεργοποιεί τον ιό, ότι η θερμομέτρηση προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο…

Οι επιρρεπείς στις ψευδείς ειδήσεις φέρουν συγκεκριμένα κοινά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με έρευνες: δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς, «ενημερώνονται» καθημερινά για τους «κινδύνους» των εμβολίων (και η επανειλημμένη έκθεση στην ίδια ψευδή ιστορία αυξάνει την αληθοφάνειά της), αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις των ειδικών (η παραπληροφόρηση στρεβλώνει την αντίληψη του πραγματικού κινδύνου), παραμένουν προσκολλημένοι σε όσα «αποδελτιώνουν» γι’ αυτούς ανθρώπινα χέρια ή αλγόριθμοι, δεν μεταπείθονται εύκολα, αψηφούν τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας.

Ετοιμες στρατιές στον πόλεμο που συντηρούν οι συνωμοσιολόγοι: Δήθεν διαφημιστικά πρακτορεία προτείνουν σε influencers υψηλές αμοιβές προκειμένου να διασπείρουν περαιτέρω τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια. Πρόκειται για κοινωνικές μαύρες τρύπες σε συγκεκριμένα σύμπαντα, που συναθροίζουν γύρω τους αναπόδραστα και ρουφούν τις μαχόμενες αλήθειες. Σισύφεια ανάβαση, μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες να εξουδετερωθούν οι τρομακτικές βαρυτικές δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή