Θεωρείο (23/07/21)

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση Σακελλαροπούλου σε Αντετοκούνμπο

Πρόσκληση στον σούπερ σταρ του NBA και πρωταθλητή πλέον του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να παρευρεθεί στη γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ του Σαββάτου. 

Oπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται το Σάββατο στην Ελλάδα, αλλά η παρουσία του στο Προεδρικό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, καθώς είναι άγνωστο αν θα προλάβει την ίδια μέρα που θα προσγειωθεί στην Αθήνα να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση. Σε περίπτωση πάντως που προλάβει, είναι βέβαιο πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.  

Καλοφτιαγμένη δικαιολογία απουσίας

Η πρόσκληση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτυπώνει και την ευρύτερη φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης, καθώς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιθυμεί να συνυπάρξουν στο Προεδρικό Μέγαρο εκπρόσωποι όλων των τμημάτων και φορέων της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν άρεσε στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος με επιστολή του ενημέρωσε πως δεν θα παρευρεθεί, κατηγορώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως διαμόρφωσε τους καλεσμένους της εκδήλωσης «βάσει των προσωπικών της ιδεοληψιών». Η επιστολή μού φάνηκε πιο πολύ ως μια καλή δικαιολογία, καθώς ίδια φιλοσοφία είχε ακολουθηθεί και πέρυσι, παρότι οι καλεσμένοι ήταν λιγότεροι λόγω του κορωνοϊού. Η Πρόεδρος καλεί ανθρώπους από πολύ διαφορετικές ιδεολογικές και κοινωνικές ομάδες.

Πρώην ΣΥΡΙΖΑ

Σας έχω ξαναπεί πως τελευταία σχηματίζεται ένας υπόγειος δίαυλος… αντίστροφος αυτού που είχαμε συνηθίσει. Δηλαδή, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ξανακοιτάνε προς τη Χαρ. Τρικούπη. Σας έχω και απόδειξη: Σήμερα κάνει εκδήλωση η παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος» στον Σχίνο Κορινθίας με θέμα το περιβάλλον. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Φώφη Γεννηματά, με ομιλητή ακόμα τον Γιάννη Τσιρώνη, πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν δώσει το «παρών» και ένας ακόμη πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Πανούσης, που εκτός του φλερτ που έχει με το ΚΙΝΑΛ, διατηρεί ξενοδοχείο στο Λουτράκι και λογικά θα βρίσκεται στα… πέριξ.

Ζυμώσεις

Σημειώνω πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί για το θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που –ελλείψει και άλλων θεμάτων– έχει ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα. Η έως τώρα σιωπή είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα και ίσως κρύβει και εσωτερικές έριδες. Λέω εγώ τώρα…

Γκρίνια για τη Μύκονο

Πολλές μουρμούρες ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα στο εσωτερικό της Ν.Δ. για τον χειρισμό που έγινε στο θέμα της Μυκόνου. Στο επίκεντρο της συζήτησης δεν ήταν κατά πόσον έπρεπε ή δεν έπρεπε να επιβληθεί αυτό το μίνι lockdown –οι περισσότεροι συμφωνούν–, αλλά το πώς πέρασε στην κοινή γνώμη η απόφαση. Οπως έλεγαν ουκ ολίγοι βουλευτές, το νησί δεν τέθηκε σε καθεστώς lockdown όπως το γνωρίζαμε παλαιότερα, κάποιοι χειρισμοί όμως έδωσαν αυτή την αίσθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή