Θεωρείο (24/07/21)

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άγαλμα έφερε αποτελέσματα

Πριν από περίπου ένα μήνα έγιναν στην Αθήνα τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι, πλησίον της πρεσβείας της Ινδίας στην πρωτεύουσα. Επρόκειτο για πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, παρουσία και του Ινδού ομολόγου του, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ. Η στρατηγική του Δένδια να ενισχύσει τις σχέσεις με την Ινδία απέδωσε πολύ σύντομα καρπούς, καθώς στο πρόσφατο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ινδία ήταν αυτή που «έσπασε» τη «σιωπηλή διαδικασία», όπως λέγεται, ζητώντας αλλαγές στο προσχέδιο κατά της Τουρκίας, που οδήγησε τελικά στην καταδίκη της Αγκυρας. Η διαδικασία αποκαλείται «σιωπηλή» καθώς εάν δεν μιλήσει κανείς, απλώς προχωράει. Οπως φαίνεται, το… σιωπηλό άγαλμα έκανε τη δουλειά του.  

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA, o Kυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τηλεφωνικά με τον πρωταθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο για να τον συγχαρεί για το επίτευγμά του. Ο πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα τον MVP των τελικών του αμερικανικού πρωταθλήματος στο Μαξίμου. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προλάβει να παρευρεθεί σήμερα το βράδυ στο Προεδρικό, αλλά είναι βέβαιο ότι από βδομάδα θα περάσει το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου.  

Πρωτοβουλία Κώτσηρα

Ενα πρόγραμμα που θα αφορά πάνω από 2.000 ασκούμενους δικηγόρους και θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το πρόγραμμα αφορά την πρακτική άσκηση των νέων δικηγόρων, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως, κατά τη διαδικασία επιλογής, εντάσσεται στα κριτήρια μοριοδότησης η αναπηρία του υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης της άσκησης σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας. Το εγχείρημα «έτρεξε» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, που παρουσιάζει αξιόλογη έως τώρα δράση, με τη συνδρομή του υπουργού Κώστα Τσιάρα και του –νομικού γαρ– γ.γ. πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στενή σχέση

Η σκληρή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τα Βαρώσια να ξέρετε πως δεν είναι διόλου τυχαία. Ο πρώην πρωθυπουργός εδώ και μήνες μιλούσε για το συγκεκριμένο θέμα στις ιδιωτικές συζητήσεις του και η εξέλιξη δυστυχώς τον δικαίωσε. Ο Μεσσήνιος, άλλωστε, έχει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στη Μεγαλόνησο, καθώς διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τη Λευκωσία και μάλιστα προσφάτως είχε ιδιωτική συνάντηση με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την έκθεση DEFEA.  

Στη Β΄ Πειραιά

Τη φράση του Στέλιου Κούλογλου «πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε» θυμήθηκα όταν πληροφορήθηκα δημοσκόπηση που «τρέχει» για την Α΄ και Β΄ Πειραιά. Στην Α΄, που στις τελευταίες εκλογές ήταν πρώτη η Ν.Δ., η ψαλίδα έχει τάσεις ανοίγματος, ενώ στη Β΄, που ήταν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η ψαλίδα κλείνει. Και καλά, στην Α΄ να το καταλάβω. Το γεγονός ότι η ψαλίδα κλείνει στις λαϊκές γειτονιές της Β΄ Πειραιά πρέπει να χτυπήσει πολλαπλά καμπανάκια στην Κουμουνδούρου.  

Συμμαχία Αδώνιδος – Κουμουτσάκου

Ερώτηση για τις προοπτικές του Βόρειου Τομέα της Αθήνας σε αντιστάθμισμα της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό κατέθεσε ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα Γιώργος Κουμουτσάκος προς τον Αδ. Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης, και επίσης βουλευτής Βόρειου Τομέα, την απάντηση στη Βουλή την Παρασκευή το πρωί την έδωσε αυτοπροσώπως, με τους δύο πολιτικούς να εμφανίζουν απόλυτη ταύτιση απόψεων. Επειδή ο Αδωνις είναι μετρ των συμμαχιών, η όλη διαδικασία μού μύρισε «συμμαχία» Κουμουτσάκου – Αδώνιδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή