Θεωρείο (27/07/21)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση Μαξίμου για παρασημοφόρηση

Τα ήξεις αφήξεις με την παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου μπορεί να ήταν μεταξύ ΥΠΕΞ και Προεδρίας, αλλά ο αντίκτυπός τους έφτασε μέχρι το Μαξίμου. Οπως πληροφορούμαι, λίαν συντόμως θα υπάρξει γενική παρέμβαση της κυβέρνησης που θα αφορά τον τρόπο επιλογής των παρασημοφορηθέντων, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοια παρατράγουδα. Οι ίδιες πηγές λένε πως το πλαίσιο θα γίνει πιο σαφές και πιο συγκεκριμένο.  

Το μπέρδεμα  

Οι δικές μου πληροφορίες πάντως λένε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ του μη όντος, καθώς η λίστα που εστάλη για την παρασημοφόρηση δεν ήταν η τελική. Γιατί βγήκε στη δημοσιότητα δεν το γνωρίζω και προφανώς κάπου εκεί έγινε το διαδικαστικό μπέρδεμα μεταξύ ΥΠΕΞ και Προεδρικού, κάτι που αναπόφευκτα έφερε και πάγο στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ωστόσο, δεν οφείλεται εκεί η απουσία Δένδια από την εορτή της Δημοκρατίας το Σάββατο το βράδυ. Για όσους έχουν ισχυρή μνήμη, ο ΥΠΕΞ τις περισσότερες φορές έχει επιλέξει να μην παρίσταται στην εκδήλωση, όπως έγινε και φέτος. Το θέμα πάντως θεωρείται από όλες τις πλευρές λήξαν και δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια.  

Πηγαδάκι  

Στα ενδιαφέροντα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν αυτό ανάμεσα στον Αδωνι και στον Νίκο Μπίστη. Οι δύο άνδρες συζητούσαν για πολλή ώρα και τράβηξαν τα βλέμματα των υπολοίπων καθώς από μόνο του το… θέαμα είχε ενδιαφέρον.  

«Σας βλέπω χρόνια»  

Ο Αντετοκούνμπο δεν ήρθε ακόμα στην Ελλάδα και δεν παρευρέθη στο Προεδρικό, αλλά οι καλαθοσφαιριστές είχαν την τιμητική τους στην εορτή της Δημοκρατίας. Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης συνομίλησαν με όλο τον κόσμο και βεβαίως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τους αποκάλυψε πως τους παρακολουθεί χρόνια και τους θαυμάζει. Και επειδή όλα είναι πολιτική, να σας πω πως ο Σπανούλης δεν ενδιαφέρεται να κατέλθει στον δύσκολο αυτό στίβο, παρά το γεγονός ότι η παρουσία του στο Προεδρικό δημιούργησε τέτοιες φήμες.  

Ο Ιω. Βαρβιτσιώτης  

Μιλάει σπάνια και ως εκ τούτου η παρέμβασή του και τα χρόνια του στην πολιτική έχουν πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο λόγος για τον Νέστορα της πολιτικής Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, που με μία παρέμβασή του για τη συμπλήρωση 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μεταξύ άλλων ο Βαρβιτσιώτης αναφέρει πως ο ιδρυτής της Ν.Δ. «αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή