Θεωρείο (28/07/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο κοντά ο ανασχηματισμός  

Παρά τις «διαρροές» πως ο ανασχηματισμός θα γίνει το… 2022, όπως φαίνεται αμέσως μετά το τέλος του θέρους θα μπούμε σε τροχιά αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Δεν ξέρω αν τις αλλαγές θα τις δούμε τέλος Αυγούστου ή μετά τη ΔΕΘ, αλλά είναι βέβαιο διά γυμνού οφθαλμού πως το συγκεκριμένο σχήμα έχει «κρεμάσει» σε πολλά σημεία και θέλει διορθώσεις. Το πολιτικό σκηνικό εξάλλου τον χειμώνα θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συνηθίσαμε τους τελευταίους 16 μήνες, όπου η πανδημία κυριαρχούσε σε όλα τα επίπεδα. Κοινώς μπαίνουμε σε πολιτική εποχή από τα παλιά.   

Συνάντηση με Παπαδήμο   

Τετ α τετ με τον Λ. Παπαδήμο μαθαίνω πως θα έχει σήμερα το μεσημέρι η Γιάννα Αγγελοπούλου στα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο Μαρούσι. Η συνάντηση με τον Παπαδήμο γίνεται με την ιδιότητα του προέδρου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας με το Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης των Δεδομένων και Αλγορίθμων που προωθεί η επιτροπή. Πρόκειται για μία προσπάθεια της «Ελλάδα 2021» για την οποία έχει ενημερωθεί και ο Κυρ. Μητσοτάκης και στην οποία η Αγγελοπούλου ποντάρει πολλά. 

Βαρουφάκειες συμβουλές

Ενδεικτικός της νοοτροπίας του Γ. Βαρουφάκη ήταν ο διάλογος που έγινε μπροστά στις (τοπικές) κάμερες και δεν πήρε κανείς είδηση. Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στην Αρκαδία μαζί με τον σκηνοθέτη Κ. Γαβρά για την προβολή της ταινίας του στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης. Ο σταθμός –όπως όλοι οι παρόμοιοί του– αποτελεί πραγματικό διαμάντι αρχιτεκτονικής. Οταν λοιπόν ο Βαρουφάκης ρώτησε τον δήμαρχο Τρίπολης, Κ. Τζιούμη, γιατί δεν αξιοποιείται ο σιδηρόδρομος και αυτός απάντησε πως έχει γραφειοκρατικά προβλήματα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρότεινε κατάληψη λέγοντας πως κανείς μετά δεν θα πάρει το πολιτικό κόστος να αρνηθεί. Ο δήμαρχος, άπειρος και ολίγον ψαρωμένος, δεν απάντησε στις εξυπνάδες του Βαρουφάκη, που όπως φαίνεται δίνει και νέες συμβουλές διαπραγμάτευσης παρά το στραπάτσο του 2015. 

Παρέμβαση Λιβανού  

Με επιστολή του στο… μισό υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στους υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αμυνας, Παιδείας, Εργασίας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Μετανάστευσης, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Σπ. Λιβανός επιχειρεί να λύσει ένα μείζον πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τη σταφίδα. Το εμβληματικό προϊόν της χώρας έχει μείνει στις αποθήκες, με τους σταφιδοπαραγωγούς να βιώνουν πιο έντονα από πολλούς τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο Λιβανός ζητεί από τους συναδέλφους του συνεργασία ώστε να απορροφηθεί σε σχολεία, στρατό, απόρους, ανέργους, δομές φιλοξενίας και νοσοκομεία, καθώς πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό προϊόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή