ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεωρείο (29/07/21)

«Σκληρό ροκ» επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να πάει σε μια πιο επιθετική αντιπολίτευση, βάζοντας στο επίκεντρο της κριτικής της προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση, προμηνύοντας έναν πολιτικά πολύ καυτό χειμώνα. Πάντως, αυτή η τακτική δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, καθώς όλες οι αντιπολιτεύσεις διαχρονικά στόχευαν στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Εδώ όμως έχουμε και μια «ποιοτική» αναβάθμιση που δεν έχουμε ξαναδεί. Στο «κάδρο» του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει και το… απέναντι κτίριο από το Μαξίμου. Αναφέρομαι στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς η Πρόεδρος δέχεται τελευταία, πυρά από την Κουμουνδούρου. Και είναι η πρώτη φορά που ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας μπαίνει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. 

Εγινε η επιτροπή

Η τάση της αντιπολιτευτικής τακτικής που σας λέω αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα. Μικρά και μεγάλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, βιάστηκε να καταγγείλει πως η συνεδρίαση της επιτροπής για τα «πόθεν έσχες» αναβλήθηκε, «βλέποντας» πίσω από την αναβολή κυβερνητική ενοχή για όσα έχουν δημοσιευθεί για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού. Η σχετική ανακοίνωση, δε, ανέφερε πως το κόμμα της Ν.Δ. «εξευτελίζεται». Τελικά η… αναβολή ήταν μερικών ωρών και η συνεδρίαση έγινε κανονικά χθες το μεσημέρι, με αντικείμενο τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα. Προφανώς και η ανακοίνωση ήταν για τις εντυπώσεις, καθώς το θέμα του «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού έχει εξεταστεί και έχει μπει στο αρχείο με την ψήφο και του Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Στην Κρήτη 

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η άφιξη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» ιδιωτικής πτήσης με πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας. Μυστικοί πράκτορες και κουστωδία ασφάλειας συνόδευε την υψηλή επίσκεψη, που αργότερα έγινε γνωστό πως ήταν μία από τις εγγονές του προέδρου Μπάιντεν, η οποία κάνει διακοπές στη Μεγαλόνησο με τη δέουσα προστασία.  

Απρόσεκτοι

Τούτη η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια να βάλει τέλος σε διαχρονικές παθογένειες, καθώς τα «κομματικά ένσημα» από την ενασχόληση με τη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ έως τη Ν.Δ. δεν είναι διαβατήριο ανέλιξης στην κυβερνητική πυραμίδα. Το ίδιο όμως θα έπρεπε να συμβαίνει και με τις άλλες… παρατάξεις, καθώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού εξακολουθεί να διαφημίζει στο βιογραφικό του και στα social media του αγώνες του με την… ΠΑΣΠ, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στη βάση της παράταξης. Υπάρχουν δε και πολύ προκλητικές περιπτώσεις, όπως συνεργάτις κορυφαίου υπουργού που εξακολουθεί να διατηρεί στην προσωπική της ιστοσελίδα άρθρα για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει τη… νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. Κάποιος να ενημερώσει να τα… σβήσει.