Θεωρείο (30/07/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρημένος αλλά και χαρούμενος 

Παρότι ταλαιπωρείται ακόμη από τον πυρετό λόγω του κορωνοϊού, ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε μέρος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. Ελίζα Φερέιρα για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος «ΕΣΠΑ 2021-2027». Η στιγμή για την Ελλάδα ήταν πολύ σημαντική, καθώς μιλάμε για 21 δισ. ευρώ, και ο Αδωνις, που αισθάνεται δικαιωμένος, δεν ήθελε να λείπει. Η στήλη άλλωστε είχε επικοινωνήσει την Τετάρτη μαζί του και είπε πως το περνά ελαφριά με μάξιμουμ 38 πυρετό, «επειδή βεβαίως έχει κάνει το εμβόλιο», όπως σημείωσε. 

«Πόλεμος»  

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη την προηγούμενη εβδομάδα άναψε για τα καλά την εσωκομματική μάχη μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Λοβέρδου. Προφανώς και η Φώφη Γεννηματά δεν είναι αμέτοχη στην όλη διαδικασία, αλλά οι δύο διεκδικητές έχουν ένα κοινό στοιχείο που κάνει ενδιαφέρουσα τη μάχη μεταξύ τους: την κοινή μήτρα του εκσυγχρονισμού, αφού αμφότεροι διεκδικούν αυτό το κοινό. Πάντως τις τελευταίες δέκα ημέρες ο Ανδρουλάκης εμφανίζει έντονη κινητικότητα κυρίως διά τηλεφώνου, καθώς, όπως μου είπαν, αναθερμαίνει τις επαφές του σε όλη την Ελλάδα.  

Ενόχληση  

Μια και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, να σας πω ότι στη Χαρ. Τρικούπη υπάρχει έντονη ενόχληση για το tweet της Χαράς Κεφαλίδου. Η βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας ανέφερε ότι η στήριξη που πρόσφερε το ΚΙΝΑΛ στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρή. Η απάντηση ήταν άμεση από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος έγραψε: «Το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε όλες τις διατάξεις της αξιολόγησης, πλην μίας που την υπονομεύει! Η Χαρά δικαιολογείται να μας αδικεί αφού δεν πήρε μέρος στη συζήτηση του ν/σ για την εκπαίδευση για λόγους υγείας & ως φαίνεται δεν άκουσε την τοποθέτηση του εισηγητή μας». Λεπτομέρεια: τόσο η Χαρά Κεφαλίδου όσο και ο αντικαταστάτης της Δημ. Κωνσταντόπουλος έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Α. Λοβέρδο.  

Μάσκα!  

Κατά την πρόσφατη άρση ασυλίας του Κυρ. Βελόπουλου θέλησε να πάρει τον λόγο και ο βουλευτής του Α. Μυλωνάκης. Ο απόστρατος, με την πάντα βροντερή φωνή, δεν φορούσε μάσκα και φώναζε, προκαλώντας τον τρόμο στους γύρω βουλευτές οι οποίοι φοβήθηκαν για εκτόξευση σταγονιδίων. Πολλοί άλλωστε από το κόμμα Βελόπουλου δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτό αύξησε τον φόβο. Αποτέλεσμα να του φωνάζουν οι βουλευτές «μάσκα, μάσκα» και να του ζητήσει εντέλει το προεδρείο να ανέβει στο βήμα που έχει και προστατευτικό κάλυμμα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή