90 χρoνια πριν… 5-8-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: […] ο Βρεταννικός προϋπολογισμός θα ευρεθή κατά το προσεχές έτος προ ελλείμματος 120 περίπου εκατομμυρίων λιρών. […] Το αξιολογώτερον κονδύλιον των προτεινομένων οικονομιών [για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού] είναι το αναφερόμενον εις τα επιδόματα αεργίας. Η επιτροπή θεωρεί αναγκαίαν την διακοπήν πάσης καταβολής εκ μέρους του Κράτους εις τα ταμεία αεργίας, και προτείνει ελάττωσιν κατά 20 τοις εκατόν των παρεχομένων επιχορηγήσεων.
 
ΜΗΚΥΤΕΣ: Ο Κομμουνιστικός κίνδυνος ορθόν είνε να μη δημιουργήση άλλον κίνδυνον εξίσου σπουδαίον: Τον Αντικομμουνιστικόν. Αντικομμουνιστικόν δε κίνδυνον εξίσου σπουδαίον δύναται να εκπροσωπήσουν διά το μέλλον του τόπου αι διάφοραι αντίθεται αστικαί οργανώσεις αι οποίαι κατ’ αυτάς δημιουργούνται ως μήκυτες κατόπιν βροχής, η μία κατόπιν της άλλης.
 
ΣΩ: Εις την αποβάθρα του Σταθμού της Φρειντριχστράσσε, κάποιος γερμανός δημοσιογράφος τον ηρώτησεν [τον Μπ. Σω, που ταξίδευε προς τη Μόσχα] εάν δεν εφοβείτο μήπως οι ερυθροί φιλοξενηταί του θα προσπαθήσουν να τον προσηλυτίσουν βιαίως εις τα δόγματα του μπολσεβικισμού. Οταν εγνώρισα τον Μαρξ, απήντησεν ο συγγραφεύς της Ζαν ντ’ Αρκ, ο Λένιν εκυοφορείτο. Ασφαλώς εάν ο ατυχής Μαρξ εγνώριζε ποίον θετόν υιόν θα είχε, θα εγίνετο κεφαλαιοκράτης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή