90 χρoνια πριν… 7-8-1931

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΠΕΛΛΟ: Η νεολαία ευχαριστείται σήμερον να περιφέρεται ασκεπής. Ακόμη και ηλικιωμένοι ακολουθούν το κίνημα αυτό, περιφερόμενοι ασκεπείς υπό τον καυστικόν ήλιον. Το καπέλλον είνε πλέον σήμερον κάτι το ασυμβίβαστον προς τους «σικ» και οι πιλοποιοί θρηνούν…
 
ΡΕΜΑΡΚ: «Σας παρακαλώ να μη νομίσετε ότι προσποιούμαι τον μετριόφρονα. Υπάρχουν βιβλία διά τον πόλεμον πολύ ανώτερα από το ιδικόν μου. Θα ήμουν πολύ περισσότερον ευτυχής αν οι άνθρωποι που με βλέπουν εις τον δρόμον και αναφωνούν: “Να ο συγγραφέας του Ουδέν νεώτερον από το μέτωπον”, έλεγον απλώς: “Τι συμπαθητικός νέος”!… Η επιτυχία μου οφείλεται εις την τύχην. Δεν θεωρώ τον εαυτόν μου ως σπουδαίον και εξαιρετικόν».
 
ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ: Τηλεγραφήματα εξ Ουασιγκτώνος αγγέλλουν ότι το ναυτικόν πρόγραμμα του 1932 προβλέπει την ναυπήγησιν ενός καταδρομικού, δύο αεροπλανοφόρων, εξ υποβρυχίων, ενός καταδρομικού 10 χιλιάδων τόννων με τηλεβόλα των 6 ιντζών, επί τη βάσει της συνθήκης του Λονδίνου, και ενός αντιτορπιλλικού ανοικτής θαλάσσης. Η συνολική δαπάνη διά την ναυπήγησιν των πολεμικών τούτων θ’ ανέλθη εις 129.365.000 δολλάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή