90 χρoνια πριν… 10-8-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΡΕΙΑ: Μεταξύ του σημερινού κουρείου και του κουρείου της 16ης εκατονταετηρίδος υπάρχει τόση διαφορά, ώστε εάν ανεστήνετο σήμερον εις κουρεύς της εποχής εκείνης, ο Αμπρουάζ Παρέ π.χ., δεν θα ηδύνατο να αναγνωρίση το επάγγελμα το οποίον εξήσκει προ 400 ετών. Και το σπουδαιότερον είναι ότι εκείνην την εποχήν οι κουρείς ήσαν και χειρουργοί. Εις το κουρείον είχεν αναπτυχθή νέον επάγγελμα, ο δε Παρέ [φωτ.] υπήρξε ο πατήρ της συγχρόνου χειρουργικής. Χάρις εις την επιδεξιότητα την οποία απέκτησε περί τον χειρισμόν του ξυραφίου, εξειλίχθη εις τον μεγαλύτερον χειρουργόν της εποχής. Ανεκάλυψε την ανθρωπιστικοτάτην μέθοδον να δένη τας αρτηρίας μετά τον ακρωτηριασμόν.
 
ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Εκ των μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος προκύπτει ότι τα κόμματα τα κεκηρυγμένα υπέρ της διαλύσεως της Πρωσσικής Διαίτης αποτυγχάνουν. Μόνον εις μικρά τινά διαμερίσματα της Πρωσσίας τα κόμματα ταύτα συγκέντρωσαν μικράν πλειοψηφίαν. Η περίεργος σύμπτωσις Χιτλερικών, Χαλυβδοκράνων και κομμουνιστών δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Τηλεγραφούν εκ Καρδίτσης ότι συνεκροτήθη σήμερον συλλαλητήριον των αγροτών πεντήκοντα χωρίων της περιοχής. […] Οι ρήτορες διεξετραγώδησαν την κατάστασιν εις ην περιήλθον οι αγρόται κατόπιν της καταστροφής της εσοδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή