Smoke Gets In Your Eyes

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν διαφέρω από τους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας. Αλλά αυτοί έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται από το φεριμπότ που τους μετέφερε στην Αιδηψό, ενώ εγώ έχω ακόμη το σπίτι μου. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Ομως, μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή δεν μπορώ να κρύψω τα δάκρυά μου. Και επειδή ντρέπομαι που με βλέπουν να κλαίω, χρέωσα τα δάκρυα στον καπνό που σκοτείνιασε τον ουρανό, ενθυμούμενος το αμερικανικό τραγουδάκι του τίτλου: «Καπνός μπαίνει στα μάτια σου». 

Αυτή η καταστροφή με υπερβαίνει. Και οι αρλούμπες που διαβάζω, των τουρκολόγων που έγιναν πανδημιολόγοι και τώρα πυρκαγιολόγοι, με θλίβουν. Με θλίβει περισσότερο το μίσος δημοσιευμάτων όπως: «Κούλης εκ προμελέτης εμπρηστής» ή, αντίθετα, «περιμένουν πώς και πώς να ακούσουν για νεκρούς και όσο το σχέδιο εκκένωσης λειτουργεί, τόσο βάζουν φωτιές παντού». Και ακόμα περισσότερο η διαδήλωση μίσους την ώρα του αγώνα στην Εύβοια.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση την εθνική καταστροφή. Ο ένας είναι η ανάληψη ευθύνης και η προσπάθεια εθνικής συνεργασίας. Τον ακολούθησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στο διάγγελμά του ζήτησε συγγνώμη και δεν καταδέχτηκε να ρίξει κάποια ευθύνη στην «κλιματική κρίση» ή στους εμπρηστές, για τους οποίους ο Αρειος Πάγος κάνει έρευνες. Στις δε φονικές πυρκαγιές του 2018 στο Μάτι συνέβαλε ζητώντας από την Κομισιόν χρήματα για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. Τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα για να ζητήσουν από κοινού βοήθεια από το Ιδρυμα Νιάρχου. Διέθεσε τους εθελοντές της Ν.Δ.

Εσείς πώς συμβάλατε, κ. Τσίπρα, στην τωρινή καταστροφή; Νίψατε τας χείρας σας και αφήσατε τα έντυπα και τους οπαδούς σας να υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και το ηθικό των πολιτών. Ανεχθήκατε, π.χ., εφημερίδα να δημοσιεύει το φρικαλέο άρθρο: «Θα έχετε (σ.σ. όχι “θα έχουμε”) 40.000 ζωντανούς-νεκρούς». Αφού δεν υπάρχουν νεκροί για να πάρει ρεβάνς, η εφημερίδα βαφτίζει τους άστεγους «ζωντανούς νεκρούς». Ανεχθήκατε να δημοσιεύει άλλη εφημερίδα ύβρεις. Αν θέλετε, κ. Τσίπρα, να αυξήσετε τα ποσοστά σας, ακολουθήστε τη φόρμουλα Μητσοτάκη: «Επέλεξα να μιλώ τη γλώσσα της αλήθειας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αποκρούω διχασμούς και να ενώνω τους Ελληνες». Είναι το αντίθετο από το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Και όπως βλέπετε, φέρνει ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή