Οι κεντρώοι υπουργοί, στόχος

Οι κεντρώοι υπουργοί, στόχος

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και καιρό ο πρώτος στόχος της μείζονος, αλλά και της ελάσσονος, αντιπολίτευσης είναι οι προερχόμενοι από το μεταρρυθμιστικό Κέντρο και την Κεντροαριστερά υπουργοί της κυβέρνησης. Τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη δεν τολμούν να τον αγγίξουν, αλίμονο, κι έτσι περιορίζονται στην κυρία Μενδώνη και στον κ. Χρυσοχοΐδη. Μέχρι στιγμής πρέπει να έχουν ζητήσει την παραίτηση και των δύο πάνω από δέκα φορές. Και από κοντά οι εκφραστές της αποκαλούμενης λαϊκής Δεξιάς. Δεν είναι τυχαίο πως ουδείς από τους λοιπούς υπουργούς έτυχε παρόμοιας αντιμετώπισης.

Να σημειώσω, για να φανώ δίκαιος, πως στο ΚΙΝΑΛ το βάρος της επίθεσης κατά του κ. Χρυσοχοΐδη έφερε μόνον η κυρία Γεννηματά, με τα υπόλοιπα στελέχη του διακριτικά να απέχουν από αυτήν την πολεμική. Κυρίως δε οι συνδιεκδικητές της ηγεσίας, οι κ. Ανδρουλάκης και Λοβέρδος. 

Είναι οφθαλμοφανές πως αυτή η στόχευση αποβλέπει στην υπονόμευση της προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας να εγκατασταθεί μόνιμα στις παρυφές και της Κεντροαριστεράς, έχοντας ήδη καλύψει πλήρως τον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου. Είναι γνωστό πως τη νίκη της στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 την έδωσε η ηγεμονία της στον χώρο που βρίσκεται πέρα από τα όρια της Κεντροδεξιάς. Και αυτή η ηγεμονία, όπως έδειχναν όλες ανεξαιρέτως οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, συνεχιζόταν επί δύο χρόνια, αποτελώντας έτσι ένα σταθεροποιητικό παράγοντα για την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, πολλές φορές σε ποσοστά που ξεπερνούν και αυτά των Νεοδημοκρατών, εγκρίνουν συγκεκριμένες κυβερνητικές πολιτικές. Συνεπώς, πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να επιδιώξει τη διάρρηξη των δεσμών της παραδοσιακής Κεντροδεξιάς με το μεταρρυθμιστικό Κέντρο και με ένα κομμάτι της Κεντροαριστεράς. Αλλωστε, πάνω σε αυτή τη συμμαχία κτίστηκε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που τόσο στοίχισε και εξακολουθεί να στοιχίζει στον Αλ. Τσίπρα, καθώς κόβει τις γέφυρες που προσπαθεί να στήσει με την Κεντροαριστερά.

Επί του πρακτέου, η πολιτική υπονόμευσης αυτής της κυβερνητικής διεύρυνσης είναι λογικό να ξεκινά από τις επιθέσεις κατά των υπουργών που τη συμβολίζουν. Και αυτό γίνεται με κάθε ευκαιρία. Φαίνεται όμως πως το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά είναι στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού, όπως έδειξε και η ανάθεση στον κ. Σταύρο Μπένο της ανασυγκρότησης της Εύβοιας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή