Θεωρείο (21/08/21)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν δημοσκοπήσεις  

Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό θα ληφθούν αφού πρώτα πάρει στα χέρια του φρέσκες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, από Δευτέρα θα αρχίσουν να τρέχουν κυλιόμενες μετρήσεις με επίκεντρο βεβαίως τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στην κοινή γνώμη, αλλά και τις δημοτικότητες των υπουργών, οι οποίες μπορεί να έχουν μεταβληθεί μετά τις μεγάλες καταστροφές. Ο Μητσοτάκης, πάντως, δεν αποφασίζει με βάση τις δημοσκοπήσεις αλλά την προσωπική του άποψη για τα πράγματα. Ωστόσο είναι δεδομένο πως μία δημοσκόπηση που αποτυπώνει την άποψη της κοινής γνώμης, πάντα επηρεάζει έναν πολιτικό.  
 

Σενάριο… 

Κυκλοφορεί ένα σενάριο τελευταία για πιθανή υπουργοποίηση των Διαμαντοπούλου και Φλωρίδη στον επόμενο ανασχηματισμό. Το «σενάριο» είναι όπως ακριβώς το λέει η λέξη: σενάριο, ίσως και επιστημονικής φαντασίας.  
 

Υπουργείο Περιβάλλοντος  

Η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα για αλλαγές που μπορεί να αφορούν «και σε δομές» δείχνει σαφώς προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό μην εκπλαγείτε εάν το υφυπουργείο Περιβάλλοντος «σπάσει» από το Ενέργειας που ανήκει σήμερα και γίνει αυτόνομο υπουργείο που θα σηματοδοτεί και το ειδικό βάρος που έχει πλέον στη ζωή μας η κλιματική αλλαγή και η προστασία του φυσικού πλούτου.  
 

Πόντους ο Θεοχάρης 

Η καλή τουριστική σεζόν έχει δώσει πόντους στον Χάρη Θεοχάρη. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό για να παραμείνει στη θέση του, αλλά σίγουρα τον κρατάει στο παιχνίδι περισσότερο από ό,τι φαινόταν πέρυσι τέτοια εποχή.  
 

Δύο σε ένα  

Για ολιγοήμερες διακοπές στη Νάξο βρέθηκε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αλλά δεν έχασε ευκαιρία να κάνει τις πολιτικές επαφές του. Και επειδή η Νάξος έχει παράδοση στο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης αντί να τα λέει κατά μόνας με τον καθένα κατέληξε να κάνει… πολιτική συγκέντρωση σε καφέ του νησιού με αρκετό κόσμο. Μετά φαντάζομαι θα έκανε και μια βουτιά συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.  
 

Στη Γορτυνία 

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε χθες στη Γορτυνία για να δει από κοντά τα καμένα. Η Φώφη βρήκε πολύ ΠΑΣΟΚ στην περιοχή η οποία δεν αποτελεί μόνο τον τόπο καταγωγής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αλλά και του εμβληματικού για το ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Γιαννόπουλου. Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε περιοδεία στην επίσης πυρόπληκτη Ηλεία και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, που παρά το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ κρατάει πάντα δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται. Το συμπέρασμα είναι ένα: όσο ΠΑΣΟΚ και να πάει στη Ν.Δ. ή στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα θα υπάρχει άλλο τόσο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή