Μιχάλης Γιαννάκος: Μπλακ άουτ

Μιχάλης Γιαννάκος: Μπλακ άουτ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιχάλης Γιαννάκος: Μπλακ άουτ-1Δεν κολλάνε οι άνθρωποι στα νοσοκομεία. Κολλάνε στην κοινότητα. Αυτό λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ως επιχείρημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σαν να λέμε δεν βάζει η Πυροσβεστική τις φωτιές. Τι σας πειράζει, λοιπόν, αν έχει στις τάξεις της και 10% πυρομανείς;

Αστέρας της πανδημικής δημοσιότητας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, δεν έχει επιλέξει απλώς τη δικαιολόγηση της μικρής μειοψηφίας των συναδέλφων του που αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν. Εχει προχωρήσει σε μια πιο επιθετική γραμμή αντίστασης, καθώς καλεί όλους τους υγειονομικούς να μην καταθέσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στόχος; Να προκληθεί την 1η Σεπτεμβρίου τεχνητό «μπλακ άουτ» σε όλο το σύστημα Υγείας, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να άρει το μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Αν η πείρα από τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων, όπου το μέτρο της υποχρεωτικότητας ήδη εφαρμόζεται, είναι ενδεικτική, το ανθυγειονομικό προσκλητήριο Γιαννακού θα προσκρούσει στο ένστικτο αυτοσυντήρησης των συναδέλφων του. Η κύρωση της αναστολής εργασίας «έπεισε» σχεδόν όλους τους εργαζομένους στην Πρόνοια να εμβολιαστούν. Το «έπεισε» ίσως δεν χρειάζεται τα εισαγωγικά. Ο κλάδος που εκπροσωπεί ο Γιαννακός είχε πρώτος πρόσβαση στα εμβόλια. Είχε οκτώ μήνες εκτεθεί σε όλα τα μέσα πειθούς. Είχε χρόνο να δει το «αδοκίμαστο» σκεύασμα να δοκιμάζεται σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Τι άλλο χρειαζόταν για να πεισθεί;

Το σύνθημα «ναι στο εμβόλιο, όχι στην υποχρεωτικότητα» (ναι στην οδική ασφάλεια, όχι στα κόκκινα φανάρια) που φιγουράρει στα πανό της ΠΟΕΔΗΝ, δίπλα σε αφίσες που εικονίζουν τον Μπιλ Γκέιτς σαν πεινασμένο βρικόλακα έτοιμο να κατασπαράξει τον πλανήτη, είναι ένα κακόγουστο σόφισμα – προσάναμμα στους ιδεασμούς των ασυνείδητων. Το ίδιο και η θεωρία που διοχετεύεται στα media, ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις αναστολές για να δημιουργήσει χώρο για τους ιδιώτες στο ΕΣΥ. Προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν μια μικρή πελατεία, οι συνδικαλιστές γίνονται έτσι οι ίδιοι ξενιστές των αντιεμβολιαστικών δοξασιών. Πολύ μεγάλη ζημιά για πολύ φθηνό όφελος.

Το ερώτημα είναι τι μπορούν να πετύχουν οι τοκιστές της περιθωριακής άρνησης. Η απάντηση θα εξαρτηθεί όχι τόσο από τη δεινότητα των σαμποτέρ όσο από τη βούληση της κυβέρνησης.

Πέρυσι το φθινόπωρο, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ομολογήσει επανειλημμένως, η κυβέρνηση άργησε να εκτιμήσει τον κίνδυνο της έξαρσης στη Θεσσαλονίκη. Φέτος το φθινόπωρο έρχεται με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα. Πέρυσι η μόνη άμυνα ήταν το lockdown. Φέτος έχουμε τα εμβόλια – και τα ήδη απτά αποτελέσματα της υποχρεωτικότητάς τους στις δομές της Πρόνοιας.

Υγειονομικά, δεν υπάρχει δίλημμα. Πολιτικά, η πλειοψηφία είναι ήδη διαμορφωμένη. Και δεδηλωμένη, με τον ΑΜΚΑ της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή