Το αίσχος με τον Ανδρέα Γεωργίου

Το αίσχος με τον Ανδρέα Γεωργίου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεσηκώθηκαν εσχάτως και πάλι οι ενώσεις στατιστικολόγων στην Αμερική, στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Το δικαστικό κυνηγητό του Γεωργίου, που μας εξευτέλισε διεθνώς για 11 χρόνια, τώρα εξευτελίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Ν. Στρόμπλος είναι ένας από αυτούς που εξέδιδαν τα Greek statistics που δεν γίνονταν δεκτά από τους εταίρους. Ο Ανδρέας Γεωργίου ήρθε και αποκατέστησε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της χώρας. Ο πρώτος δεν οδηγήθηκε ποτέ στη Δικαιοσύνη, ως ώφειλε. Ο δεύτερος καταδικάστηκε από το εφετείο σε πρόστιμο 10.000 ευρώ (που σήμερα έχει διπλασιαστεί) επειδή είπε μια αλήθεια για τον πρώτο, που όμως του μείωνε την υπόληψη(!).

Την Παρασκευή, το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Ετσι, ο πρώτος μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε «αναγκαστική εκτέλεση», ήτοι δήμευση του διαμερίσματος όπου ζει η 86χρονη μητέρα του δεύτερου.

Γιατί όλα αυτά τα παράδοξα; Αυτό που δεν τόλμησε να διατυπώσει κανένας Ελληνας αναλυτής, το διατύπωσε ο επικεφαλής του γραφείου της Wall Street Journal στην Αθήνα («Κ» 1.5.2017): «Η υπόθεση [Γεωργίου] για μένα δείχνει τη σιωπηρή συμμαχία μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή. Μόνο αυτό εξηγεί συμπεριφορές που διαφορετικά δεν εξηγούνται».

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει αποφασισμένος να μην ανεχθεί πλέον πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (13.6.2019). Για να σταθεί στο θεσμικό ύψος του, λοιπόν, ο Αρειος Πάγος οφείλει άμεσα να επιληφθεί της από 7.7.21 προσφυγής του Α. Γεωργίου και να εξαφανίσει την ατιμωτική απόφαση του εφετείου. Η δε κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιήσει τη Δικαιοσύνη. Οφείλει να απαλλάξει με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο τον Α. Γεωργίου από το δυσβάστακτο γι’ αυτόν χρέος, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα απάλλαξε τον Ν. Στρόμπλο από τα δικαστικά έξοδα της αγωγής του (!). Οχι μόνο για λόγους ηθικούς, αλλά και για λόγους αναπτυξιακούς. Για το μέλλον μας. Ποιος τρελός θα επενδύσει σε μια χώρα στην οποία βλέπει να υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίοι τράγοι, αδιάψευστα δείγματα υπανάπτυξης και διαφθοράς;

Τέλος, όσο το μαρτύριο του Α. Γεωργίου συνεχίζεται, τόσο θα συνεχίζει να τίθεται αμείλικτο το ερώτημα: Γιατί δεν προσάγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Ν. Στρόμπλος και οι ηθικοί αυτουργοί που τον οδήγησαν στο να εκδίδει πλαστά και απαράδεκτα στατιστικά στοιχεία; Ερώτημα που δεν ωφελεί το κόμμα σας, κ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή