Θεωρείο (02/09/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ και ο Τσίπρας

Εχω την αίσθηση πως το ακριβές παρασκήνιο με την περίπτωση Αποστολάκη θα το μάθουμε εν καιρώ, όπως συμβαίνει πάντα με αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή κάθεται ο κουρνιαχτός και αποκαλύπτεται σιγά σιγά όλο το παγόβουνο και όχι μόνο η κορυφή του που είδαμε από προχθές. Μια πτυχή πάντως που μπορώ να σας μεταφέρω με βεβαιότητα, και αποτελεί κομμάτι του παζλ, είναι πως στην Κουμουνδούρου μετά την ανακοίνωση του ονόματος του υπουργού είχαν ενοχληθεί σφόδρα και όταν αυτός αποφάσισε να αποσυρθεί, η ενόχληση έδωσε τη θέση της στα πανηγύρια. «Τους βάλαμε γκολ στο 93΄» ακούστηκε να λέει ο Τσίπρας, που αποτυπώνει το μπρα ντε φερ το οποίο παίχτηκε εκείνες τις ώρες.

Συνέντευξη στην «Κ»

Οποιος πρόσεξε τη φρασεολογία της ανακοίνωσης του ΚΙΣΕ για τον Θάνο Πλεύρη θα διαπιστώσει πως ήταν στη λογική «ανακάλεσε» και «πάμε παρακάτω». Οπερ και εγένετο. Και τούτο έχω την αίσθηση πως έγινε κυρίως για τυπικούς λόγους μετά την υπουργοποίησή του, καθώς ο Πλεύρης εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία έχει ουκ ολίγες φορές πάρει αποστάσεις από ακραίες αντισημιτικές θέσεις και φυσικά από τον πατέρα του και τις απόψεις του. Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Κ» το 2016, μετά την περιπέτεια με την υγεία του όπου έφτασε κοντά στον θάνατο, δήλωνε πως η διαφορά με τον πατέρα του δεν είναι μόνο η υιοθέτηση του εθνικοσοσιαλισμού ως ιδεολογίας, «αλλά και η εκ μέρους του άρνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως το Ολοκαύτωμα».  

Υποψήφιος

Η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Αλκιβιάδη Στεφανή, τη θέση του οποίου πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στενοχώρησε κάποιο κόσμο, καθώς ο στρατηγός έχει ένα μικρό μεν, φανατικό δε κοινό που ταυτίζεται με τις συντηρητικές αξίες του. Για αυτούς λοιπόν δίνω την εξής πληροφορία: Ο Στεφανής δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στις επόμενες εκλογές, μια περιοχή που την ξέρει καλά καθώς η… δουλειά του ήταν πάντα να επισκέπτεται τα νησιά και να μιλάει με τους κατοίκους.

Αίτημα…

Υπάρχει μια πληροφορία που λέει πως ο Βασίλης Κοντοζαμάνης θα μπορούσε να μείνει στη θέση του αναπληρωτή, κάτι που φάνηκε και από την επιλογή να μπει στη θέση του μια επίσης εξωκοινοβουλευτική υπουργός, η κ. Γκάγκα. Εάν τη θέση του έπαιρνε βουλευτής θα γινόταν κατανοητό. Τώρα όμως τι συνέβη; Οι ίδιες πηγές λένε πως υπήρξε ισχυρή πίεση από συγκεκριμένο πρόσωπο να φύγει.  

Το ΚΙΝΑΛ

Ο ανασχηματισμός επηρεάζει και τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ να ξέρετε. Περισσότερο ρεπορτάζ προσεχώς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή