90 χρoνια πριν… 3-9-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΙΤΟΥ: Τα κολοσσιαία αποθέματα σίτου, άτινα βαρύνουν από μηνών την αγοράν, δεν βαίνουν προς ελάττωσιν. Την 1ην Αυγούστου το απόθεμα σίτου ήτο ακόμη μεγαλείτερον του παρελθόντος έτους και το σύνολον των προβλέψεων, αν και ακόμη αβέβαιον διά διαφόρους αξιολόγους περιφερείας, δεν φαίνεται να επιτρέπη παραγωγήν εν τω συνόλω κατά τι κατωτέραν της του παρελθόντος έτους. […] Αλλως τε αυτό το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται ιδιαιτέρως διά τον σίτον, αλλά και διά πολλά άλλα είδη και άλλας πρώτας ύλας, και αυτή είνε η αιτία της επιμόνου κρίσεως ήτις μαστίζει όλον τον κόσμον, άνευ 
της ελαχίστης πιθανότητος μελλοντικής καλυτερεύσεως.
 
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ: Πολιτικοί και οικονομολόγοι, θεωρητικοί και πρακτικοί, ανήκοντες εις όλας τας χώρας, όλα τα κόμματα και όλας τας ιδεολογίας, έχουν κηρύξει από πολλού ότι εν των δραστικωτέρων μέτρων προς αποτροπήν της οικονομικής κρίσεως θα ήτο η «Κατάργησις των τελωνειακών φραγμών» των υφισταμένων ήδη μεταξύ των διαφόρων κρατών της Ευρώπης. Και εις την Γενεύην χθες, κατά την διεξαχθείσαν συζήτησιν επί της επιτακτικής ανάγκης προς οικονομικήν αναδιοργάνωσιν της Ευρώπης, υπεστηρίχθη και πάλιν ομοφώνως η πρότασις περί πανευρωπαϊκής τελωνειακής ενώσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή