Θεωρείο (03/09/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τζάμπα όλα»

Επικός διάλογος διημείφθη μεταξύ Κυριάκου Βελόπουλου και Πάνου Σκουρλέτη χθες στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως το κόμμα του είναι το μοναδικό το οποίο δεν πηγαίνει ποτέ σε κανένα κανάλι. «Δεν παρουσιαστήκαμε ποτέ», είπε, με τον Σκουρλέτη να φωνάζει από κάτω: «Εσείς έχετε δική σας εκπομπή». O Βελόπουλος απάντησε: «Εκεί αγοράζω. Αν έχετε λεφτά, αγοράστε κι εσείς. Αλλά εσείς δεν πληρώνετε ποτέ. Τζάμπα τα θέλετε όλα». Ωχ…

Η κοινή τους Αρκαδία

Τι ενώνει τον Μίκη Θεοδωράκη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο; Η απάντηση είναι: η Αρκαδία. Ο μεγάλος Μίκης πέρασε την εξορία επί χούντας στη Ζάτουνα, ένα ορεινό χωριό της Γορτυνίας. Ο Μίκης αγάπησε τη Ζάτουνα και συνήθιζε να λέει πως το χωριό αυτό συμβολίζει τις πατριωτικές ρίζες πάνω από κόμματα. Τριάντα χρόνια μετά, ο Αρκάς Αβραμόπουλος κάλεσε τον Μίκη στο πατρικό του στο Ελληνικό Αρκαδίας, τον φιλοξένησε και μαζί την επόμενη μέρα ξαναβρέθηκαν στη Ζάτουνα, όπου ο Μίκης έγραψε τα τραγούδια του Αγώνα. Ο Μίκης συγκινήθηκε με την επιστροφή του στην Αρκαδία και σε ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε στον Αβραμόπουλο του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δεν σε τιμώ μόνο γιατί μόνος εσύ με τίμησες, αλλά και γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα μας αρκετά υπέφερε από τους φανατικούς καλόγερους της κομματικής εξουσίας. Καιρός να μιλήσουν και να αποφασίσουν οι Ελληνες και “να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση”».  

Σκληρός Νότης

Χωρίς διάθεση να βάλει νερό στο κρασί του στο θέμα της φύλαξης των συνόρων εμφανίζεται ο Νότης Μηταράκης. Η απειλή μεταναστευτικών κυμάτων από το Αφγανιστάν έχει κάνει τον υπουργό να σκληρύνει τη στάση του σε τέτοιο σημείο που, όπως πληροφορούμαι, στο τελευταίο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ευρώπης με θέμα το Αφγανιστάν πέταξε καρφί και για την κ. Γιόχανσον, η οποία είχε συνδέσει την επέκταση της χρηματοδότησης με τα pushbacks. Ο Μηταράκης είπε πως στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιες ιδεοληψίες, την ώρα, δε, που η Ελλάδα έχει ελεγχθεί για τα pushbacks και δεν έχει καταδικαστεί για κάτι.

Εκτός πρωτοκόλλου

Κάτι που δεν συνηθίζεται έκανε ο Νίκος Δένδιας, καθώς χθες ο ΥΠΕΞ έδωσε το «παρών» σε παράδοση – παραλαβή μεταξύ υφυπουργών. Ο Κερκυραίος πολιτικός το έκανε, όπως εξήγησε, για δύο λόγους: πρώτον, γιατί θεωρεί το χαρτοφυλάκιο του απόδημου ελληνισμού πολύ σημαντικό και, δεύτερον, για να τιμήσει, όπως είπε, τον απερχόμενο υφυπουργό Κώστα Βλάση, τον οποίο επαίνεσε για τη δουλειά που έκανε με τους αποδήμους παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή