Θεωρείο (04/09/21)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκάθι

Ενα από τα πρώτα θέματα που πρέπει άμεσα να βελτιώσει η νέα αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είναι οι σχέσεις της με πολλούς συναδέλφους της ιατρούς. Οπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και ισχυρές φιλίες αλλά και εσωτερικές έριδες και κόντρες, οι οποίες δημιουργούνται με τα χρόνια δουλειάς. Ιδιαίτερα φημολογείται πως υπάρχει πολύ κακή σχέση με κορυφαία γιατρό, η οποία πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.  

Από τη Λάρισα και πάνω

Η Λάρισα έμεινε χωρίς υπουργικό στέλεχος και αυτό δεν άρεσε καθόλου. Η εξέλιξη προέκυψε από τις καραμπόλες που έγιναν, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και ο Κάμπος γκρινιάζει. Ιδια κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, όπως φάνηκε και από το ξέσπασμα του συνήθως ήρεμου Κώστα Γκιουλέκα. Ο βουλευτής σημείωσε στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στη συμπρωτεύουσα πως ουδέποτε, ούτε επί ΠΑΣΟΚ ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ, η Θεσσαλονίκη είχε τόσο λίγους υπουργούς. Ο αντίλογος βεβαίως είναι πως και με λιγότερους υπουργούς η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος στον Βορρά, καθώς για πρώτη φορά γίνονται τόσα έργα. Οπως μου είπε παλιός κοινοβουλευτικός, «οι βουλευτές ό,τι και να γίνει γκρινιάζουν».  

Χατζηδάκης γραμματέας

Γι’ αυτόν τον σκοπό σε ρόλο… γραμματέα εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή ο Διονύσης Χατζηδάκης. Ο πολύπειρος καπετάνιος μιλούσε με ουκ ολίγους βουλευτές, άκουγε τι είχαν να του πουν και τους έβαζε, όπως μόνο αυτός ξέρει, στη θέση τους. Η αλήθεια είναι πως τον άκουγαν με προσοχή. Λες να είναι o… κατάλληλος;  

Διαφορετικός Πολάκης  

Εντύπωση έκανε χθες η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή. Ο Κρητικός έκανε βεβαίως σκληρή αντιπολίτευση, αλλά έμεινε εντός πλαισίου και σε πολιτικό επίπεδο, χωρίς να ξεφύγει η συζήτηση. Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε το σχόλιο «αυτός ο Πολάκης είναι πιο χρήσιμος».  

Ο Θεοδωρικάκος και ο Χρυσοχοΐδης

Πώς μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος πήρε τη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να αποτελεί ταυτόχρονα και την ελπίδα του; Οι πιο μυημένοι έλεγαν πως η επιστροφή του Θεοδωρικάκου σε υπουργικό πόστο, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την αποπομπή του, δείχνει πως και άλλοι υπουργοί που έφυγαν μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψουν. Ουσιαστικά το μοντέλο Θεοδωρικάκου δίνει ελπίδες και στον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου έσπευσε να πει πολύ προσεκτικά πως η αποχώρησή του από το ΠΡΟ.ΠΟ. δεν σημαίνει αποχώρηση από τη δημόσια ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή