Ψάρεμα σε θολά νερά

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έκδηλη ανακούφιση ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε τις προάλλες ότι ο Π. Πολάκης έκανε επιτέλους το εμβόλιο. Το ανακοίνωσε στη διάρκεια δικής του συνέντευξης, με αποτέλεσμα όσα άλλα είπε ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσουν απαρατήρητα, είτε γιατί δεν υπολόγισε πόσο θόρυβο θα προκαλούσε η συγκεκριμένη «είδηση» είτε γιατί αποφάσισε να «θυσιάσει» τη δική του παρέμβαση στην πολιτική επικαιρότητα για να μειώσει τη ζημία που προκαλούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η… αρειμάνια αντιεμβολιαστική στάση του βουλευτή του.

Ο καλόπιστος πολίτης πιθανόν να σκέφτηκε ότι πρόκειται για νίκη της επιστήμης και της λογικής. Οτι δηλαδή ο άνθρωπος που βροντοφώναζε πριν από λίγο καιρό ότι «κάνει μόνο τα δοκιμασμένα εμβόλια», τοποθετώντας στα «μη δοκιμασμένα» αυτά που προσφέρουν προστασία στη σημερινή φοβερή πανδημία, πείστηκε πια για τις ευεργετικές δυνατότητές τους. Κάτι που ενδεχομένως να έχει θετικές επιπτώσεις, αν κάποιοι από τους πολλούς ανεμβολίαστους της χώρας σκεφθούν ότι αφού το «παλικάρι» της Κρήτης δεν φοβάται πια, μπορούν κι εκείνοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά μάλλον δεν είναι. Ο Π. Πολάκης δεν αναγνώρισε ξαφνικά την αμυντική αξία του εμβολιασμού στον πόλεμο κατά της COVID-19. Ως γιατρός θα έπρεπε να το είχε κάνει εξαρχής, αφού η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και οι αντίστοιχοι οργανισμοί υγείας τον συνιστούσαν ανεπιφύλακτα. Δεν πρόκειται καν περί θέματος επιστημονικής επάρκειας του βουλευτή. Αμφισβητούσε συνειδητά το εμβόλιο, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη για τον εαυτό του και το κόμμα του ψαρεύοντας στα θολά νερά του αντιεμβολιαστικού σύμπαντος.

Προσωπικός στόχος του Π. Πολάκη ήταν να συντηρήσει τη βάση των ψηφοφόρων του, καθώς πολιτεύεται στην Κρήτη με τα πολύ υψηλά ποσοστά αρνητών. Ταυτόχρονα επιδίωκε να αναδειχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία του κόσμου τους και υπό αυτήν την έννοια μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόσφερε ψηφοθηρικές υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και εξασφάλιζε για μεγάλο διάστημα την ανοχή του Αλ. Τσίπρα και των επιτελών του. Η ανοχή έπαυσε όταν άρχισε να εκδηλώνεται αντίδραση πολλών στελεχών για τη δραστηριότητα και τη στάση του Π. Πολάκη, όταν έγινε πασιφανής η αντίφαση με την κομματική διακήρυξη υπέρ του εμβολιασμού και, κυρίως, όταν διαπιστώθηκε ότι οι επιπτώσεις στην αξιοπιστία του κόμματος και επομένως στην επικοινωνιακή πολιτική του ήταν απολύτως αρνητικές.

Ο Αλ. Τσίπρας, ο Ανδρ. Ξανθός και οι υπόλοιποι συριζαίοι αποδύονται τώρα σε μια εκστρατεία για να πείσουν ότι ο εμβολιασμός του Π. Πολάκη… αποδεικνύει την καθαρή θέση του κόμματός τους υπέρ του εμβολιασμού. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Την ίδια ώρα τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, αντιδρούν στην επιβολή συνεπειών σε όσους αρνούνται, καταψηφίζουν τροπολογίες για αυστηρότερες ποινές στους απατεώνες των πλαστών πιστοποιητικών, βουλευτές τους παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις αρνητών. Ολα αυτά, με επιχειρήματα που προσβάλλουν βάναυσα τη λογική. Ψαρεύουν δηλαδή στα ίδια θολά νερά, όπως ο Πολάκης. Το DNA του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή