ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεωρείο (11/09/21)

«Οι νέοι πρωταγωνιστές»

Ρώτησα πού θα κινηθεί η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα στη ΔΕΘ. Οχι ποιες θα είναι οι εξαγγελίες και τα μέτρα, αλλά ποιο θα είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει ο πρωθυπουργός. Μου απάντησαν οι «νέοι», επιμένοντας πως θα δώσει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι αυτό. «Κράτα τη φράση “οι νέοι πρωταγωνιστές”», μου είπε η ίδια πηγή και καταλαβαίνω πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποψινή ομιλία, αποτελώντας το «κλειδί» του μηνύματος που θέλει να στείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.  

Το βλέμμα στον Βορρά  

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στην ατζέντα της διακυβέρνησής του. Το γεγονός αυτό είχε τονίσει και όταν οι βουλευτές της συγκεκριμένης περιφέρειας του γκρίνιαξαν πως η Θεσσαλονίκη δεν έχει υπουργό. «Κάνουμε τα περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, και αυτό θέλει να δείξει στην πράξη. Και ως γνωστόν, αυτό αφορά το ευρύ κοινό και όχι το ποιος θα έχει μια καρέκλα.  

Στο ναδίρ η σχέση  

Τo viral βίντεο με τον Γιώργο Πατούλη να προσπαθεί να… τρουπώσει στην πρώτη σειρά στο Ράλλυ Ακρόπολης και τελικά να απομακρύνεται κακήν κακώς, έφερε μεγάλη τριβή στις σχέσεις της Περιφέρειας με το κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ο περιφερειάρχης ενοχλήθηκε σφόδρα. Συνεργάτες του μάλιστα έλεγαν πως δεν ήταν δική του πρόθεση να πάει εκεί, αλλά έγινε κατόπιν νεύματος από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Στο βίντεο, πάντως, φαίνεται το εξής: Ο Πατούλης ξεκινά μόνος του την πορεία για τη… δόξα και, πράγματι, σε ένα σημείο ο Αυγενάκης του κάνει νόημα «εδώ κάτσε».  

Δεν είχε θέση 

Η αλήθεια είναι πως ο περιφερειάρχης δεν είχε θέση εκεί, αφού το πρωτόκολλο προβλέπει ότι στην πρώτη αναμνηστική φωτογραφία του Ράλλυ εικονίζονται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Αθλητισμού, εξ ου και ορθώς έγινε η απομάκρυνση από τη διοργανώτρια αρχή.  

Το δελτίο Τύπου

Η ενόχληση, πάντως, του Πατούλη φάνηκε από ένα… εκτενές δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, όπου ανέλυε τη συνεισφορά της στην πραγμάτωση του Ράλλυ. Μεταξύ άλλων, μιλάει για χρηματοδότηση 150.000 ευρώ, έργα οδοποιίας και διαγραμμίσεις που συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση του event. Από την άλλη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, τουίταρε θερμές ευχαριστίες για τη συνδρομή της Περιφέρειας, επιχειρώντας να πέσουν οι τόνοι.  

Quiz

Ποιος σεβαστός κεντροαριστερός καθηγητής, με επιρροή στον ευρύτερο χώρο, ετοιμάζεται να στηρίξει Νίκο Ανδρουλάκη;