Ο Μίκης Θεοδωράκης που δεν γνωρίζουμε

Ο Μίκης Θεοδωράκης που δεν γνωρίζουμε

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύριε διευθυντά
Ξεκίνησα να διαβάζω το αφιέρωμα στην κυριακάτικη «Καθημερινή» της 5/9/21, με πρόθεση να το «χαζέψω διαγωνίως», αλλά τελικά το διάβασα ολόκληρο με πολλή προσοχή. Ευχαριστώ και μπράβο για την πρωτοβουλία σας.

Εμαθα πολλά και διάφορα για τον ίδιο και κάποια για άλλους που αναφέρει στις αφηγήσεις του και συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τον «γνωρίζει», αφού ελάχιστοι –αν υπάρχουν τέτοιοι– μπορούν να κατανοούν πώς και γιατί άνθρωποι με τέτοια προσωπικότητα λειτουργούν όπως λειτουργούν. Ειδικότερα, καθώς συνέχιζα την ανάγνωση αναρωτιόμουν γιατί ο ίδιος επέμενε να αυτοχαρακτηρίζεται «κομμουνιστής», ώσπου έφτασα στο podcast του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Σταύρος, που υπήρξε και πολιτικός, έδωσε στην ερώτηση την αρμόζουσα απάντηση, που, είμαι βέβαιος, θα ενέκρινε και ο ίδιος ο Μίκης: «Ανήκει σε έναν τόπο ο Μίκης; Σε ένα χωριό ή σε μία πόλη; Σε ένα κόμμα; Μία παράταξη; Ιεροσυλία ακόμη και να το σκεφτείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή