Θεωρείο (14/09/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή είσοδος

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η κοινή είσοδος των Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, καθώς δεν συνηθίζεται πρώην πρωθυπουργοί να κάνουν ταυτόχρονη εμφάνιση. Το βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς έφθασε στον χώρο δέκα λεπτά νωρίτερα. Προφανώς καθυστέρησε με τις συνήθεις κουβέντες που γίνονται, με αποτέλεσμα να φθάσει και ο Καραμανλής. Αρα η κοινή είσοδος δεν ήταν… προσυνεννοημένη, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι πληροφορίες, εξάλλου, λένε πως οι δυο τους το τελευταίο διάστημα διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και κυρίως απευθείας. Δεν θα με εξέπληττε αν στο μέλλον είχαμε κοινές επιλογές.

Ροτόντα Γιούνκερ

Σε μία από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της Καλαμαριάς δειπνούσε το βράδυ του Σαββάτου μια γνωστή παρέα. Μ. Σχοινάς, Μ. Βαρβιτσιώτης, Ν. Μηταράκης και ο επίτροπος Απασχόλησης Ν. Σμιτ συνέφαγαν καθήμενοι στη «ροτόντα Γιούνκερ». Πρόκειται για το τραπέζι όπου είχε καθίσει ο Ζ. – Κλ. Γιούνκερ μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα στο ΑΠΘ το 2016. Το μενού της συζήτησης περιλάμβανε ευρωπαϊκά θέματα, τις εξελίξεις στο ΕΛΚ αλλά και τις γερμανικές και γαλλικές εκλογές.

Σύναξη γενικών

Στην Αγίου Μηνά, το Σάββατο το βράδυ, έγινε μια άτυπη σύναξη. Σε γνωστό μαγαζί της περιοχής έπιναν ποτό ο Γ. Πιτσιλής, ο Θ. Πετραλιάς, ο Λ. Χριστόπουλος, λίγο πιο κει βρισκόταν ο Μ. Θεμιστοκλέους, ενώ σε απέναντι στέκι καθόταν ο Αρ. Μπίνης.
Η ατάκα που ακούστηκε περί σύναξης των γραμματέων αποτυπώνει την πραγματικότητα. Μόνη παραφωνία, ότι μερικοί εξ αυτών δεν τήρησαν τα μέτρα και ήπιαν τον ποτό τους όρθιοι και όχι καθήμενοι.

Εμπάργκο ο Νότος

Εψαχνα να βρω νότιο βουλευτή στη Θεσσαλονίκη και δεν έβρισκα. Ειδικά από την Πελοπόννησο δεν εμφανίστηκε κανείς. Στην ομιλία του πρωθυπουργού εντόπισα τον Χρ. Δήμα και τον Ανδρ. Κατσανιώτη, οι οποίοι όμως δεν λογίζονται ως βουλευτές καθώς είναι υφυπουργοί. Από τους λοιπούς Πελοποννησίους, κανείς. Παρομοίως και από την Κρήτη, αφού ο μόνος βουλευτής που εμφανίστηκε ήταν ο Μ. Σενετάκης.

Οι εκσυγχρονιστές

Στις απολαυστικές ατάκες που ειπώθηκαν κατά το διήμερο της ΔΕΘ συγκαταλέγεται αυτό που ακούστηκε όταν στον συνεδριακό χώρο μπήκαν μαζί Γεωργιάδης και Βορίδης. «Καλώς τους εκσυγχρονιστές», φώναξε κάποιος, με τους δύο υπουργούς να σκάνε στα γέλια.

Πέτυχε διάνα

Η εξαγγελία για κατάργηση του φόρου γονικής παροχής μίλησε στην καρδιά του μέσου Eλληνα, που έχει πολύ ψηλά στον αξιακό του κώδικα την οικογένεια και τα παιδιά του. Πρώτη φορά είδα στα social media σφοδρούς πολεμίους του πρωθυπουργού να λένε καλή κουβέντα, που σημαίνει πως η εξαγγελία ήταν ισχυρότερη και από… δύο καλούς ανασχηματισμούς μαζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή