Θεωρείο (16/09/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα Μητσοτάκη στο… ΚΙΝΑΛ

Μια διαφορετική διάσταση έδωσαν κάποιοι σε αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όταν είπε πως οι πολίτες θα επιλέξουν είτε τον ίδιο είτε το δίδυμο Τσίπρα – Βαρουφάκη. Αρκετοί λοιπόν λένε πως επρόκειτο για ένα περίτεχνο μήνυμα στο ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται ήδη σε εσωκομματική διαδικασία. Ο πρωθυπουργός είπε, εμμέσως πλην σαφώς, στους συντρόφους της Χαρ. Τρικούπη πως αν σας αρέσει να πάτε με το εν λόγω δίδυμο δικαίωμά σας, επαναφέροντας και στη βάση του Κινήματος τις αντιΣΥΡΙΖΑ μνήμες. Ολες άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η βάση του κόμματος παραμένει βαθιά αντιΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης όταν αποφασίσει να κάνει εκλογές, θα ήθελε αυτόν τον κόσμο στο πλευρό του.

Επόμενος γραμματέας

Η Ν.Δ. έχει μπει σε συνεδριακή τροχιά, καθώς τον Δεκέμβριο θα διεξαχθεί το τακτικό συνέδριό της, το οποίο θα εκλέξει νέα Πολιτική Επιτροπή και νέο γενικό γραμματέα. Για τον νέο γραμματέα υπάρχουν τρία σενάρια: 1) Να παραμείνει ο Γιώργος Στεργίου, χωρίς ωστόσο να έχει πολλές πιθανότητες, καθώς κρίνεται πως χρειάζεται αλλαγή φρουράς, ενώ ο νυν γραμματέας μπορεί να μεταπηδήσει σε κυβερνητική θέση. 2) Να αναλάβει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, σηματοδοτώντας την αλλαγή γενιάς και ενισχύοντας το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης που θέλει τη νεολαία στην πρώτη γραμμή. 3) Τέλος, υπάρχει η άποψη πως ο νέος γραμματέας, που θα είναι και γραμματέας των εκλογών, θα πρέπει να είναι βουλευτής και έμπειρος ώστε να συσπειρώσει την κομματική βάση.

ΑντιΔΕΘ

Μια… αντιΔΕΘ προγραμματίζουν για σήμερα το μεσημέρι στελέχη που είναι εκτός Ν.Δ. και κάνουν διαρκώς αντιπολίτευση. Από τους πιο γνωστούς εκ των διοργανωτών είναι ο Ν. Νικολόπουλος, ο Σ. Τσιτουρίδης και ο Ν. Καραχάλιος, που αρκετοί λένε πως θα είναι η μαγιά για νέο δεξιό κόμμα. Η… αντιΔΕΘ θα γίνει στο Μοναστηράκι και όπως λένε οι διοργανωτές, «δεν θα ακούσετε μονάχα κριτική, αλλά κυρίως θετικές προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας». Σχόλιο που άκουσα από στέλεχος της Κεντροδεξιάς είναι πως τους έχει βάλει ο… Κυριάκος, καθώς αν η αντιπολίτευση που δέχεται είναι αυτή, τότε θα καθίσει άλλα 8 χρόνια πρωθυπουργός.

Νίκη Αυγενάκη

Η εκλογή του Β. Λιόλιου στην ηγεσία της ΕΟΚ –Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης– απέναντι στον Π. Φασούλα έχει και πολιτική ουρά, καθώς συνιστά και νίκη του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, που στήριζε τον επιχειρηματία έναντι άλλων κυβερνητικών στελεχών –όπως ο Γ. Γεραπετρίτης– που προτιμούσαν τον Π. Φασούλα. Και χωρίς να δηλώνω ειδήμων στα αθλητικά, νομίζω πως συνιστά από τις πρώτες νίκες του υφυπουργού σε εκλογές ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή