Θεωρείο (17/09/21)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα ο Ιμάμογλου 

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Πόλη ο Κώστας Μπακογιάννης τον περασμένο Μάρτιο. Οι δύο δήμαρχοι διατηρούν πολύ καλή σχέση. Ο Ιμάμογλου μάλιστα έδειξε τότε τα θετικά αισθήματά του ανταποκρινόμενος στην πρόταση να επισκεφθεί μαζί με τον Μπακογιάννη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κάτι που είχε να πράξει δήμαρχος πάνω από είκοσι χρόνια. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι ο Μπακογιάννης από την πλευρά του συνεχίζει την παράδοση της μητρός του, η οποία επέλεγε να έχει πάντα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα.  

Κοντά στη διαγραφή

Το Μαξίμου έφτασε πολύ κοντά στη διαγραφή του Μπογδάνου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της στήλης και ο ίδιος, σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Μαξίμου, έθεσε την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν πυρ και μανία με τον βουλευτή του. Και πράγματι στο Μαξίμου σκέφθηκαν πολύ σοβαρά «να πάρουν το κεφάλι» του Μπογδάνου. Επιλέχθηκε ωστόσο μια τελευταία προειδοποίηση και όχι η διαγραφή, η οποία είναι βέβαιη στο μέλλον σε παρόμοιο ατόπημα.  

Δείπνο στην Ούρσουλα  

Δείπνο στο σπίτι του παρέθεσε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για τη σημερινή σύνοδο κορυφής των κρατών-μελών του Νότου της Ε.E.

Πάσα χρήση

Οι τελευταίες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία αναθεωρούν ακόμα περισσότερο –προς τα πάνω– τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, φθάνοντας ακόμα και στο 8% για το 2021. Θυμίζω πως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έκανε μια πιο συντηρητική πρόβλεψη μιλώντας για 5,9%. Αυτό σημαίνει, όπως έλεγαν έμπειροι παρατηρητές, πως εάν επιβεβαιωθούν οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ο Μητσοτάκης θα έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι για… πάσα χρήση.  

Με Μίκη και Μελίνα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη 16η ατυπη συνάντηση αρχηγών κρατών του Arraiolos Group. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, ο οποίος της μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θυμήθηκε και τη Μελίνα Μερκούρη, δείχνοντας πως οι μεγάλες προσωπικότητες ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και νικούν ακόμα και τον χρόνο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή