Θεωρείο (18/09/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης

Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρχε μία βασική ερώτηση όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των 9 ηγετών: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν συναντιέται κατ’ ιδίαν με τον Μακρόν στην Αθήνα; Η απάντηση στην ερώτηση δεν έχει παρασκήνιο, όπως πολλοί θέλησαν να υποθέσουν. Ο Μακρόν ήρθε σε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα και δεν αιτήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς στη χώρα του υπάρχουν ουκ ολίγα ανοιχτά θέματα με κυριότερο τη συμφωνία ΗΠΑ – Αυστραλίας που δημιουργεί μείζονα οικονομικά προβλήματα στο Παρίσι. Υπό αυτές τις συνθήκες για τον Γάλλο πρόεδρο, μάλλον ήταν το σώμα του στην Αθήνα και το μυαλό του στο Παρίσι, όπου ήθελε να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ξεκάθαρος

Η Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνο δεν απαγορεύει κανένα εμβόλιο για «θρησκευτικούς λόγους», αλλά αντίθετα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν, αναφέρει μεταξύ άλλων το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος και με το οποίο καθίσταται σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι «περίεργα» πιστοποιητικά εξαίρεσης από τον εμβολιασμό «για θρησκευτικούς λόγους» δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ. Ο Ελπιδοφόρος προτρέπει μάλιστα τους πιστούς να μην αποδέχονται θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα. Μία ξεκάθαρη άποψη που ελπίζω να μην είναι φωνή βοώντος…  

Εσπασε το δίδυμο  

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου αποτελούσε ένα «σφιχτό» δίδυμο με τον πρώην υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά. Αλλωστε, όταν ο Χαρδαλιάς έγινε υφυπουργός τον διαδέχθηκε ο Παπαγεωργίου στη θέση του γ.γ. Φαίνεται πως πλέον το δίδυμο σπάει, με τον Παπαγεωργίου να έχει «αυτονομηθεί» από τον νυν υφυπουργό Αμυνας και να επιδιώκει να παραμείνει στη θέση του, την οποία άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ως πυροσβέστης. Και το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει.  

Ελιγμοί…  

Ενας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αναζητεί στο παρασκήνιο φόρμουλα ώστε να αλλάξει η καταστατική ρύθμιση που προβλέπει 5.000 υπογραφές για να ενεργοποιηθεί η υποψηφιότητα. Ο λόγος που το κάνει θα πει κάποιος πως είναι ο προφανής: δυσκολεύεται να τις μαζέψει. Ισως όμως να είναι και άλλος: ο πολιτικός ελιγμός. Το –άμεσο– μέλλον θα δείξει.  

Παπανδρεϊκότεροι

Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Παπανδρέου μπορεί στο τέλος να κάνει την έκπληξη και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Τέτοιες ενδείξεις δεν υπάρχουν πάντως, καθώς ο ΓΑΠ δεν δείχνει καμία διάθεση εμπλοκής, αλλά είναι βέβαιο πως αρκετοί πέριξ του παπανδρεϊκού συστήματος τον προτρέπουν να θέσει υποψηφιότητα «για τη δικαίωσή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή