Επικίνδυνοι φανφαρονισμοί

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχε προκαλέσει σάλο και το 2019 ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος λόγω (ακόμη μίας) ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα. Στην έκκληση ενός χρήστη, με χρυσαυγίτικη σημαία στο προφίλ, να μπουν τανκς στην ΕΡΤ, ο τότε υποψήφιος της Ν.Δ. αποκρίθηκε «ψηφίστε σωστά και το ’χουμε». Ο ίδιος αργότερα απολογήθηκε ότι «απάντησα εντελώς εσφαλμένα, ηλιθιωδώς θα έλεγα, στη μέση της νύχτας, σε ένα tweet ενός πολύ υπόπτου προφίλ» (ΣΚΑΪ, 3.6.2019).

Οι πολίτες τελικώς «ψήφισαν σωστά», ο κ. Μπογδάνος εξελέγη βουλευτής για να ικανοποιήσει τις προάλλες ένα άλλο παλιό γινάτι της Χρυσής Αυγής. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2012, ο καταδικασθείς πλέον για σωρεία εγκλημάτων κ. Ηλίας Παναγιώταρος έλεγε σε συγκέντρωση οπαδών του νεοναζιστικού μορφώματος ότι «αν μπει, η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους» (12.6.2012). Οταν κ. Παναγιώταρος έγινε βουλευτής κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητούσε να μάθει «Πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί επιλεγήκαν στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας φέτος και από τους αλλοδαπούς πόσοι ανά χώρα προέλευσης;» (1.10.2012). Ενα μέρος αυτών κοινοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μπογδάνος.

Φυσικά δεν υπονοούμε ότι υπάρχει κάποια λειτουργική σχέση μεταξύ του βουλευτή της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής, ούτε ότι ο πρώτος αποφάσισε να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη μέση ο κ. Παναγιώταρος, λόγω της φυλάκισής του για πολλά κακουργήματα. Ο κ. Μπογδάνος ανήκει μάλλον στην κατηγορία των φανφαρόνων της πολιτικής, που επειδή δεν έχουν επεξεργασμένη άποψη για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, πετούν στον δημόσιο διάλογο και στα κοινωνικά δίκτυα όποια χοντροκοπιά μπορεί να κάνει εντύπωση. Μια άλλη όψη αυτού του φαινομένου είναι η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ. Αγγελική Αδαμοπούλου που έλεγε στη Βουλή «είμαστε κατά της υποχρεωτικής στείρωσης όλων των αδέσποτων ζώων. Μήπως αυτό είναι το πρώτο βήμα για κάτι άλλο; Μοιάζει επιστημονικής φαντασίας αυτή την ώρα, αλλά μήπως έρθει και η στείρωση αδέσποτων ανθρώπων; Ισως των ανεπιθύμητων ή όσων επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα; Ξέρω ότι σας ακούγεται συνωμοσία όλο αυτό, αλλά πολλές φορές δεν τα έχουμε βιώσει;» (15.9.2021).

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί φανφαρόνοι στην πολιτική, οι περισσότεροι εκ των οποίων χαρακτηρίζονται γραφικοί. Το πρόβλημα είναι ότι η ιστορία παίρνει μερικές φορές παράλογες στροφές και κάποιοι –έστω λίγοι– γραφικοί προξενούν μεγάλες καταστροφές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κ. Μπογδάνος –ο συνάδελφος Κωνσταντίνος– θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο να κατανοήσει τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αντί να ρίχνει στον αέρα επικίνδυνες μπαταριές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή