Τηλεκαφενεία – στέκια αντιεμβολιαστών

Τηλεκαφενεία – στέκια αντιεμβολιαστών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σόου που διοργανώνουν οι διάφοροι αντιεμβολιαστές είναι βούτυρο στο ψωμί των πρωινών τηλεοπτικών «αστέρων» για να στήνουν πάνελ από τα οποία μόνον οι κραυγές μένουν. Ας μην το παραβλέπουμε, καθώς η δημόσια σφαίρα λόγω των μέσων κοινωνικών δικτύωσης έχει μετατραπεί σε αχανές τηλεκαφενείο. Βέβαια, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων απαιτείται οι αρμόδιοι θεσμοί –κρατικοί φορείς και όχι μόνο– να λειτουργούν συντονισμένα, με επαγγελματισμό.

Είναι πλέον σαφές πως κάποιοι υποδαυλίζουν εμμέσως τις επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών από γονείς. Τη μία αντιτάσσονται στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, την άλλη διαφωνούν με τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής των μαθητών, την τρίτη για κάτι άλλο που θα «χτυπήσει» στο στρεβλό αξιακό και γνωσιακό υπόβαθρό τους. Για παράδειγμα, τούτες τις ημέρες στο Διαδίκτυο διακινείται έγγραφο με έτοιμες μηνυτήριες αναφορές κατά εκπαιδευτικών. Ποιος το έχει συντάξει; Ποιες είναι οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης για να δημοσιοποιηθούν οι παράμετροι της υπόθεσης και να μη σύρονται με μηνύσεις στα δικαστήρια οι εκπαιδευτικοί;

Τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε πεδίο όπου ακραίες ομάδες κάνουν θόρυβο, με τους υποκινητές τους να αλιεύουν σε θολά νερά, όχι απαραιτήτως χωρίς οικονομικό όφελος. «Μη φοβάστε να υποβάλλετε μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών. Αφού πληρώνει η Κεραμέως, κάντε το», ήταν χθες ένα μήνυμα.

Ερωτήματα προκαλεί και η περίπτωση της εκπαιδευτικού-αρνήτριας του εμβολίου, η οποία αποσπασμένη τώρα σε θέση νησιωτικής μητρόπολης έσυρε στα δικαστήρια τους συναδέλφους της, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία διότι δεν επέτρεπαν στα παιδιά της την είσοδο στο σχολείο χωρίς μάσκα και χωρίς σελφ τεστ. Εν προκειμένω, η μητρόπολη, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, οφείλει να έχει απαντήσεις για τη στάση της εκπαιδευτικού στη δουλειά της. Και να μην αγνοούμε ότι η ίδια η μητρόπολη επέλεξε να έχει στις τάξεις της την εκπαιδευτικό, διά της αποσπάσεώς της. Πόσα άλλα –εκκλησιαστικά και μη– νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου τηρούν τα μέτρα του κορωνοϊού;

«Οι λίγοι φανατικοί αντιεμβολιαστές ενθαρρύνονται στις ακραίες αντιδράσεις τους από παράγοντες της Ακροδεξιάς και των παραθρησκευτικών οργανώσεων», σχολίασε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος με τις τοποθετήσεις του ξεχωρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα που για το θέμα έχει εκτεθεί πολλάκις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή