Θεωρείο (24/09/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρό μπρα ντε φερ 

Ενώ το πιθανότερο σενάριο έως χθες βράδυ ήταν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος να συναντηθούν στην προγραμματισμένη ξενάγηση στο Ground Zero και στον ναό του Αγίου Νικολάου, αιφνιδιαστικά άλλαξε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος εκείνη την ώρα θα έχει συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, ακόμη τουλάχιστον, οριστική ματαίωση της συνάντησης, μιας και η αλλαγή προγράμματος του πρωθυπουργού μπορεί να έχει και διπλωματική χροιά, ώστε να δείξει έμπρακτα η ελληνική πλευρά τη δυσαρέσκειά της για την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του τουρκικού σπιτιού. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, οι δίαυλοι των δύο πλευρών ήταν ακόμη ανοιχτοί και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ένα παρασκηνιακό μπρα ντε φερ, ώστε να βρεθούν ο τρόπος και ένας «ουδέτερος» τόπος για τη συνάντηση.

Στερεότυπα

Πώς πρέπει να είναι μια υφυπουργός; Υπάρχει πρωτόκολλο; Το λέω αυτό αφού χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχετικά με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, συνέβη ένα φοβερό περιστατικό. Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου μπήκε στην αίθουσα. Λίγο το γεγονός πως προσήλθε μόνη της κρατώντας τους φακέλους της, ίσως και το νεαρό της ηλικίας της –δεν έχει κλείσει ούτε τα 34–, όταν κάποιος τη ρώτησε «πότε θα έρθει η υπουργός», θεωρώντας προφανώς πως είναι κάποια συνεργάτις της. Η Δόμνα χαμογελώντας απάντησε πως η υπουργός είναι η… ίδια, διασκεδάζοντας μάλλον με το γεγονός ότι τα στερεότυπα δεν μπορούν εύκολα να γκρεμιστούν.  

Δεύτερος σταυρός

Μαθαίνω πως ο –ούτως ή άλλως– ενισχυμένος, μέσω του ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας επανεξετάζει τις συμμαχίες του στον νότιο τομέα, καθώς όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές πλησιάζουν το γραφείο του. Και ο ίδιος θα σκεφτεί πολύ καλά πού θα δώσει αυτή τη φορά τον… δεύτερο σταυρό.   

Πυρά Βενιζέλου 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος με αφορμή το «άδειασμα» στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Σημείωσε πως «η δημόσια πολιτική επίκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την ελληνική κυβέρνηση είναι μυωπική», αφού το Πατριαρχείο «έχει, για λόγους προστασίας της εκκλησιολογικής του θέσης και της θρησκευτικής του ελευθερίας, την εκ των πραγμάτων υποχρέωση να επιδιώκει σχέσεις αλληλοσεβασμού με τις τουρκικές αρχές». Συνεχίζει λέγοντας πως «ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και τον εκπροσωπεί στις ΗΠΑ ως έξαρχος και ενεργεί προφανώς σε συνεννόηση με τον Πατριάρχη στο πλαίσιο της επώδυνης και θυσιαστικής σοφίας του Φαναρίου». Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γ. Κατρούγκαλος επέκρινε την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή