90 χρoνια πριν… 25-9-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΤΕ: […] το ζήτημα της περαιτέρω εξελίξεως της κινεζο-ιαπωνικής ρήξεως εξέφυγεν των χειρών των υπευθύνων κυβερνήσεων. Ούτω λέγεται ότι ο Ιάπων αρχηγός της κατοχής εν Μαντζουρία ενεργεί αυτοβούλως και από συμφώνου μετά των Σοβιέτ, όπως Ιάπωνες και Ρώσοι καταλάβουν και διανείμουν την Μαντζουρίαν. Οι Κινέζοι στρατιωτικοί καταρτίζουν μεραρχίαν η οποία πρόκειται να επιτεθή εναντίον των Ιαπώνων. Οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι στρατηγοί είνε σαφές ότι ωθούν προς μίαν γενικωτέραν σύρραξιν. Ουδέποτε η Κ.Τ.Ε. [φωτ.] διήλθε δραματικωτέρας στιγμάς. Η «Εφημερίς της Γενεύης» υπενθυμίζει τα επεισόδια της Κερκύρας, του ελληνοβουλγαρικού επί Παγκάλου και της Βολιβίας και γράφει ότι αν το κινεζο-ιαπωνικόν επεισόδιον δεν διακανονισθή η Κ.Τ.Ε. είνε πλέον νεκρά, οπότε ματαιούται η ιδέα του αφοπλισμού, αλλοίμονον δε εις την Ευρώπην και τον κόσμον!
 
ΑΠΕΡΓΙΑ: Εις την αίθουσαν του Εργατικού Κέντρου συνήλθον χθες εις γενικήν συνέλευσιν οι ιδιοκτήται ταξί και η Διοίκησις του Συνδέσμου των Τροχιοδρομικών. […] Η συνέλευσις ενέκρινεν ομοφώνως ψήφισμα, διά του οποίου διαμαρτύρεται διά την αδιαφορίαν της Κυβερνήσεως και αποφασίζει την κήρυξιν απεργίας του αυτοκινητιστικού και τροχιοδρομικού κόσμου. Οι συγκεντρωθέντες εζητωκραύγασαν επανειλημμένως υπέρ της απεργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή