Θεωρείο (29/09/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθ’ οδόν

Αν θυμάστε σας έγραφα τις προάλλες πως το γεγονός ότι Μακρόν και Μητσοτάκης δεν συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν στην Αθήνα δεν σήμαινε κάτι για τις σχέσεις των δύο πλευρών, όπως είχαν ερμηνεύσει κάποιοι. Παρά το γεγονός, δε, ότι οι δυο τους δεν είχαν τετ α τετ, φαίνεται πως το «καλό» ψήθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως η συμφωνία έκλεισε κατά τις συνομιλίες που είχε ο Μητσοτάκης με τον Μακρόν στο… αυτοκίνητο και στη διάρκεια της ξενάγησης που έκανε ο πρωθυπουργός στον Γάλλο πρόεδρο στην Ακρόπολη το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, μετά το δείπνο των ηγετών.

Νέα επιτροπή

Ο Θ. Ζαούτης ακούστηκε για αντικαταστάτης του Π. Αρκουμανέα στον ΕΟΔΥ. Η πραγματικότητα είναι ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα αξιοποιηθεί, αλλά όχι στον ΕΟΔΥ, καθώς στο πλάνο του υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, που είναι γνωστό στο Μαξίμου, είναι η σύσταση νέας επιτροπής με ειδίκευση στις λοιμώξεις, στην οποία θα τεθεί επικεφαλής ο έμπειρος καθηγητής.  

Ποιος άλλος;

Ποιος άλλος θα μπορούσε να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά από την Ντόρα Μπακογιάννη; Η πρώην υπουργός ανέλαβε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού με την οποία άφηνε αιχμές για την τακτική Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «η Ν.Δ. κάθε φορά που διευρύνθηκε έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά. Οποτε συρρικνώθηκε έγινε αντιπολίτευση». Ολη η ουσία, πάντως, ήταν στη φράση με την οποία ξεκίνησε, λέγοντας πως «η ιστορία της παράταξής μας είναι γνωστή». Αυτό από μόνο του αποτελούσε και μια ολοκληρωμένη απάντηση για όποιον ξέρει τις απόψεις της Μπακογιάννη.

Οπως παλιά

Η επίσημη απάντηση του Γ. Οικονόμου όταν ρωτήθηκε για τη συνέντευξη Σαμαρά με πήγε πολλά χρόνια πίσω, επί εκπροσώπησης… Α. Σπηλιωτόπουλου. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ασκούσε ουκ ολίγες φορές κριτική στη Ν.Δ. του Καραμανλή. Για τις αιχμές του Επίτιμου είχε ερωτηθεί ο Σπηλιωτόπουλος και είχε απαντήσει πως η Ν.Δ. δεν σχολιάζει πρώην πρωθυπουργούς και ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης είναι υπεράνω κομμάτων. Σχεδόν copy-paste ήταν το σχόλιο του Οικονόμου για τον Σαμαρά, που φαίνεται πως είναι η ιδανική απάντηση όταν ο πρώην την πέφτει… ελαφρώς στον νυν.  

Στην πρεσβεία

Παρέα με Ελληνες πολιτικούς παρακολούθησε την Κυριακή ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα τα αποτελέσματα των εκλογών στην πατρίδα του. Ο Γ. Παπανδρέου, ο υφ. Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης, ο Θ. Πλεύρης, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Θ. Σκυλακάκης πήγαν στην πρεσβευτική κατοικία. Ανάμεσά τους ένας βουλευτής-έκπληξη, ο Χρ. Κέλλας. Η πρόσκληση έχει εξήγηση: Ο βουλευτής Λαρίσης έχει σπουδάσει στη Γερμανία και μιλάει στους Γερμανούς στη… γλώσσα τους.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή