Θεωρείο (30/09/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστική συμφωνία

Η κ. Μπέρμποκ, επικεφαλής των Πρασίνων της Γερμανίας, δεν θα είναι στην περίπτωση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες αντικαγκελάριος. Οι Γερμανοί Πράσινοι είχαν κάνει εσωτερική συμφωνία πως εάν το κόμμα πέσει κάτω από το 17%, όπως έγινε, θα πάρει την πιθανή θέση του αντικαγκελάριου ο… συμπρόεδρος Ρόμπερτ Χάμπεκ, με την Μπέρμποκ να τηρεί την εσωτερική συμφωνία και να περιορίζεται σε θέση υπουργού στην καλύτερη. Ο Χάμπεκ πάντως σε αυτή την περίπτωση θα είναι πάνω από τον Λίντνερ, κάτι που δεν είναι καθόλου αμελητέο.  

Κρυφή ενόχληση

Μπορεί το State Department να… καλωσόρισε τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας στο παρασκήνιο, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως δεν είναι τόσο… χαρούμενο. Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν μόλις την περασμένη Δευτέρα για τις προθέσεις Αθήνας και Παρισιού, δηλαδή περίπου ένα 24ωρο πριν πέσουν οι υπογραφές και αφού όλα βεβαίως είχαν κλειδώσει. Περιθώρια παρεμβάσεων δεν υπήρχαν, θα δούμε ωστόσο εάν και πώς η κρυφή ενόχληση εκφραστεί με κάποιο τρόπο.  

Η πένα του Ομήρου

Ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε την ιστορική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας με μια πολύ ιδιαίτερη πένα. Πρόκειται για μία Montblanc Homer, η οποία έχει πάνω ένα σχέδιο με τον Δούρειο Ιππο. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών εξηγούσε σε Παρλί και Λε Nτριάν τον συμβολισμό του Δούρειου Ιππου, προσθέτοντας πως με το ίδιο πενάκι υπεγράφησαν οι συμφωνίες και με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Φαντάζομαι το ίδιο θα πάρει μαζί του και στις ΗΠΑ για το… γούρι. 

Συμφιλίωση στο Σινούκ  

Είδα χθες μία φωτογραφία που ανέβασε στο social media ο Γ. Κουμουτσάκος πηγαίνοντας μαζί με τον υφ. Αμυνας Ν. Χαρδαλιά στην άσκηση «Παρμενίων». Λίγοι θυμούνται όμως πως η διαπροσωπική τους σχέση ήταν διαχρονικά στο ναδίρ ξεκινώντας από το 2014 όταν ο Κουμουτσάκος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Ν.Δ. και ο Χαρδαλιάς είχε επιλέξει να κατέβει με τον αντίπαλό του Γ. Σγουρό. Το θέμα τότε είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., με τη μεταξύ τους κόντρα να μην τελειώνει εκεί. Πέρυσι όταν είχε κυκλοφορήσει η φωτογραφία του Κουμουτσάκου να μεταλαμβάνει εν μέσω πανδημίας, ο Χαρδαλιάς τον είχε αδειάσει δημοσίως κάνοντας λόγο για εμπόριο πίστης. Λογικά η χθεσινή κοινή τους εμφάνιση στο Σινούκ θα έληξε οριστικά και τις παλιές παρεξηγήσεις.  

Απωθημένο

Υπάρχει έντονη φημολογία για αξιοποίηση του Μπ. Καραθάνου στον τομέα της Υγείας, όπως είναι η προεδρία του ΕΟΦ. Δεν ξέρω αν η φήμη θα γίνει πράξη, πάντως ο ίδιος λέει πως το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι να πολιτευτεί ξανά και να εκλεγεί βουλευτής, κάτι που το παλεύει πολλά χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή