Νεκρανάσταση στη Σταυρούπολη

Νεκρανάσταση στη Σταυρούπολη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία βδομάδα κλείνει χρόνος από το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη των κορυφαίων στελεχών της για τρία κακουργήματα. Η ηγεσία, που έδινε όρκους ομόνοιας με το χέρι υψωμένο στον γνωστό χαιρετισμό του «αρχαιοέλληνα» Αδόλφου, έχει σπάσει πια σε τρία κομμάτια, που αλληλοκαταγγέλλονται για προδοσίες κ.λπ. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κράτησε τη σφραγίδα του μητρικού μορφώματος. Ο Γιάννης Λαγός συνέπηξε οργάνωση, κόμμα λέει, την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΥΝ), από κοινού με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, που έχει δώσει στο εγώ του την ονομασία ΕΜΕΙΣ, δηλαδή Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που από τις σελίδες του λάιφ στάιλ βρέθηκε πίσω απ’ της φυλακής τα σίδερα, προτίμησε κάτι απλό σαν τίτλο του δικού του «κόμματος»: Ελληνες για την Πατρίδα. 

Με τι περιμένουν να ταϊστούν τα τρία απομεινάρια-αποκόμματα κι όσα άλλα ακροδεξιότατα μορφώματα κρύβουν τις φαιές ιδέες τους κάτω από χλαμύδες και βαρύγδουπα «ελληνόψυχα» ονόματα; Με τη συνήθη τροφή, που δεν μπορεί βέβαια να την εξαφανίσει καμία δικαστική απόφαση: τον ρατσισμό, τον σοβινισμό, τον σκοταδισμό, τον αλυτρωτισμό, τον μισοξενισμό, τον σεξισμό. Το μίσος, το ψέμα, η βία και η βλακεία, αυτοί είναι οι τροφοδότες τους. Οσο και να κολακεύουμε τον λαό και τη νεολαία, θα υπάρχει πάντα ένα ποσοστό τους, περί το 10%, έτοιμο να παραδοθεί σε ό,τι χυδαιότερο. Αρκεί αυτό να του επικυρώνει την πεποίθηση πως ανήκει σε ξεχωριστή φυλή, στις φλέβες της οποίας τρέχει ο ιχώρ των θεών, όχι αίμα θνητών.

Στη Θεσσαλονίκη, στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, επιχειρήθηκε η νεκρανάσταση των χρυσαυγίτικων ταγμάτων αλητείας. Τα ναζιστοειδή κατάφεραν τραμπουκίζοντας να μετατρέψουν σε πλήρως εξοπλισμένο άντρο τους ένα χώρο που φιλοξενεί χίλιους μαθητές. Η κατατρομοκράτηση μέσα στο κτίριο όσων μαθητών τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι ήταν η διασκέδασή τους. Η δουλειά τους ήταν να μπαινοβγαίνουν για να επιτίθενται με μαχαίρια, λοστάρια, σιδερογροθιές και μολότοφ σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Η αστυνομία; Στον συνήθη ρόλο της: Παρακολουθεί, ίσως και με ζήλια, την «ελληνόψυχη» δράση των νεοφασιστών και εκτοξεύει τα δακρυγόνα της εναντίον όσων κινητοποιούνται κατά των ταγμάτων. Η πολιτεία; Επίσης στα συνήθη της. Παρατηρεί ναρκωμένη. Κι όταν ψευτοξυπνάει, μιλάει για «ιδεολογικές συγκρούσεις διαφόρων ομάδων», «μεμονωμένα περιστατικά» κ.λπ. Τίποτε δεν διδάχτηκε από την υπόθεση της Χ.Α. Περίεργο, πολύ περίεργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή