Θεωρείο (02/10/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κοινή» ομιλία Καραμανλή και Μητσοτάκη

Στις 13 Οκτωβρίου –εκτός απροόπτου– θα λάβει χώρα εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας, που ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1974. Οπως μαθαίνω, θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την εκδήλωση να αποκτά εκτός από επετειακό χαρακτήρα, που ούτως ή άλλως έχει, και έναν έντονο συμβολισμό ενότητας της Ν.Δ. σήμερα, 47 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεννόηση για την εκδήλωση έγινε απευθείας μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και εντός της εβδομάδας, κάτι που επιβεβαιώνει την καλή διαπροσωπική σχέση τους. Κατά πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί στη μεγάλη προσφορά και στο όραμα του ιδρυτή της Ν.Δ., που πήρε σάρκα και οστά με την εμβληματική ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, θα μιλήσει για τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε ένα πολύ ρευστό διεθνές περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα αναμένεται να κάνει αναφορές και στην πολιτική φιλοσοφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που υπηρετούσε μια πολιτική της μετριοπάθειας και της «αριστοτελικής μεσότητας».

Βόμβα Καμμένου  

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε ξανά χθες σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Και πάντα πληθωρικός πέταξε μία βόμβα: βουλευτές του εξαγοράστηκαν, είπε, για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ν.Δ. άφησε ασχολίαστα τα όσα είπε ο άλλοτε νεοδημοκράτης βουλευτής και μετέπειτα πιστός συνοδοιπόρος του Αλέξη. Με δύο ανακοινώσεις ζήτησε από τον Τσίπρα να πάρει θέση. Μέχρι και χθες το βράδυ η Κουμουνδούρου δεν σχολίασε τις αναφορές Καμμένου, ποιούμενη την νήσσαν.  

«Μυστική» σύσκεψη  

Στο Μαξίμου βρέθηκαν την Πέμπτη ο Θάνος Πλεύρης, η Μίνα Γκάγκα και ο Ακης Σκέρτσος σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το σύστημα Υγείας και τα επόμενα βήματα. Το ενδιαφέρον είναι πως παρών ήταν και ο Βασίλης Κοντοζομάνης, ο οποίος παρουσίασε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στον χώρο της Υγείας και «παρέδωσε» ουσιαστικά στους νέους υπουργούς το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ ώστε να προχωρήσει από εκεί που το άφησε. Ο Κοντοζαμάνης, όπως έμαθα, θα εκτελεί χρέη άμισθου συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα υγείας και θα υπάρχει σταθερή επαφή με το Μαξίμου. Το γεγονός ότι θα είναι άμισθος οδηγεί πάντως στο συμπέρασμα πως ο πρώην υπουργός αναζητεί τα επόμενα βήματά του και στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι περιζήτητος.

Δύσκολη δουλειά  

Ο Νίκος Δένδιας ήταν αυτός που σήκωσε το «βαρύ φορτίο» να ενημερώσει τις ΗΠΑ για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΞ συνομίλησε με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και της είπε τι συμφωνήθηκε μεταξύ Αθήνας και Παρισιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή