90 χρoνια πριν… 5–10–1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΝΟΝΟΥ: Εις τους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους ενεποίησεν εξαιρετικήν εντύπωσιν η εις την πρόποσιν του Τούρκου πρωθυπουργού [Ινονού, φωτ.] περιεχομένη πολιτική δήλωσις, ότι «τα δύο Κράτη, Ελλάς και Τουρκία, οπωσδήποτε είναι αποφασισμένα, εν περιπτώσει πολέμου να παραμείνουν ουδέτερα». Η επίσημος αυτή δήλωσις, επεκτείνουσα και επεξηγούσα την έννοιαν της φιλίας μεταξύ των δύο Κρατών, εμφανίζει και τους απωτέρω σκοπούς των, και περιέχει το ουσιωδέστερον μέρος της όλης πολιτικής συνεργασίας μεταξύ αυτών.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Αληθής αθηναϊκός συναγερμός χθες εις το Στάδιον με τους Βαλκανικούς αγώνας, ενθυμίζων παλαιάς ημέρας διεθνών αγώνων. Διότι χθες εις το Στάδιον ανέζησε πράγματι η μεγάλη πνοή των Ολυμπιακών αγώνων του 1896 με τον τόσο μεγάλον ενθουσιασμόν του πλήθους επί τη εμφανίσει των Βαλκανικών αθλητικών ομάδων.

ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΣ: […] τέσσαρα ιαπωνικά αντιτορπιλλικά διετάχθησαν να καταπλεύσουν εις Σαγκάην λόγω της ολονέν επιδεινουμένης καταστάσεως εξ αφορμής της αντιϊαπωνικής κινήσεως εις την περιφέρειαν του ποταμού Γιαν Τσε. Εν τω μεταξύ η κατάστασις εις την Μαντζουρίαν παραμένει ακαθόριστος. Ελλείπουν εξ άλλου πληροφορίαι περί των πραγματικών διαθέσεων των Ιαπώνων, δεδομένου ότι τα μέχρι τούδε γνωσθέντα μέτρα αυτών δεν αποκλείουν επέκτασιν των γεγονότων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή