Θεωρειο (05/10/21)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδροςτου ΕΟΔΥ  

Ακόμα και εντός της ημέρας μπορεί να ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Οπως σας είχα γράψει από την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα πρόσωπα που είναι προς αξιοποίηση είναι αυτό του Θεοκλή Ζαούτη. Η αρχική σκέψη ήταν να πάει σε κάποια νέα επιτροπή, η οποία προσώρας δεν υπάρχει στον ορίζοντα, καθώς η παρούσα θα παραμείνει ως έχει. Συνεπώς το νέο σενάριο είναι ο Ζαούτης να πάει επικεφαλής του ΕΟΔΥ, με τα άλλα δύο πρόσωπα που υπάρχουν στο τραπέζι να είναι της Παγώνας Λάγιου και του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. 

Προσωπική σχέση  

Εως χθες το βράδυ επικρατέστερος ήταν ο Ζαούτης, ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και καριέρα στις ΗΠΑ. Στα συν είναι πως έχει προσωπική σχέση με τον νέο υπουργό Θάνο Πλεύρη, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, που έχει πάντα βαρύνουσα σημασία η άποψή του, φέρεται να έχει εκφραστεί θετικά για το εν λόγω πρόσωπο.  

Νέες αιχμές Βενιζέλου

Την ίδια ώρα πάντως δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής πως με την παραίτηση Αρκουμανέα έχει αλλάξει όλο το επιτελείο που διαχειρίστηκε την πανδημία, πλην του καθηγητή Τσιόδρα. Το γεγονός επεσήμανε ιδιαίτερα «αυστηρά» σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως «κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της επιτροπής των ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», ζητώντας ενημέρωση. Οι αιχμές του πρώην αντιπροέδρου δεν σταμάτησαν εκεί, λέγοντας πως «είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο» και καταλήγοντας ότι «ας μας πει η επιστήμη και μετά να τοποθετηθεί η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα» για το συγκεκριμένο θέμα.

Το χειροκρότημα

Κοσμοϊστορικά πράγματα έγιναν την Κυριακή στα Ρούματα Χανίων. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικολάου Ρενιέρη, μιας μεγάλης κρητικής μορφής της Επανάστασης του 1821. Την κεντρική ομιλία εξεφώνησε ο Κώστας Τασούλας καθώς είναι… διάδοχος του Ρενιέρη, αφού ο Κρητικός είχε διατελέσει πρόεδρος της Βουλής, ως πρόταση μάλιστα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά την Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας. Ο Κολοκοτρώνης τον είχε προτείνει λόγω του ήπιου και συναινετικού χαρακτήρα του αλλά και της φιλοκαποδιστριακής στάσης του, ώστε να στρωθεί το έδαφος για την έλευση του πρώτου κυβερνήτη στην Ελλάδα. Ο Τασούλας ανέλυσε με εύγλωττο και ιστορικά ακριβή τρόπο την προσωπικότητα του Ρενιέρη καθηλώνοντας για σχεδόν μία ώρα τους παρευρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Παύλος Πολάκης, που στο κλείσιμο χειροκρότησε θερμά τον πρόεδρο της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή