Αντιεμβολιασμός μέχρι… φασισμού

Αντιεμβολιασμός μέχρι… φασισμού

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ελληνοτουρκικά μπορεί να μην ισχύει, αλλά σχεδόν σε όλους τους άλλους τομείς η επίδραση της πανδημίας είναι οφθαλμοφανής. Οσα συμβαίνουν διεθνώς, με τα ρήγματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και τη ραγδαία άνοδο των τιμών σε όλες τις μορφές ενέργειας, το αποδεικνύουν περίτρανα και, φυσικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Αρα τα θέματα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα και στις προοπτικές της χώρας, κυριαρχούν σωστά στην επικαιρότητα.

Κακά τα ψέματα, η βαθμολογία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχει κατρακυλήσει. Δεν υπάρχει μέτρο που το αποδεικνύει, όμως το αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις και, κυρίως, αποτελεί θέμα συζήτησης σε κύκλους που κάθε άλλο παρά αντικυβερνητικοί μπορούν να χαρακτηρισθούν. Με την πρόσθετη σημείωση ότι αυτούς τους κύκλους, τις παρέες, συνιστούν άνθρωποι που στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι εμβολιασμένοι, θέλουν να ξαναβρεί η ζωή την κανονικότητά της –έστω α λα γκρέκα–, σκέπτονται λογικά και ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη, με το τεράστιο εύρος της, ειδικά στην Ελλάδα μας.

Αυτή λοιπόν η κατηγορία των ανθρώπων, που δεν απαξιώνει τη λογική και επιθυμεί ασφάλεια και κάποια κανονικότητα, παρατηρεί ότι ενώ η κυβέρνηση στα πρώτα στάδια της επέλασης της COVID-19 αντιμετώπιζε με σθένος, αποφασιστικότητα και αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες (διαδικασίες εμβολιασμού) την πανδημία, τώρα δείχνει να συνθηκολογεί με την Ελλάδα του παραλόγου. Σαν να φοβάται το πολιτικό κόστος στον κόσμο των αντιπολιτευομένων, της Εκκλησίας, των ακραίων του εξωκοινοβουλευτικού πολιτικού φάσματος, των ψεκασμένων, των λούμπεν στοιχείων, των εντελώς αμόρφωτων και αγυρτών. 

Δεν είναι μικρός αυτός ο κόσμος, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των ανεμβολίαστων/αντιεμβολιαστών. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι αυτός ο κόσμος της σημερινής κυβέρνησης και δεν πρόκειται να τον λογικέψει με την πειθώ για να εμβολιαστεί. Υπάρχει όμως απόσταση μέχρι να του επιτρέπει να καθορίζει σχεδόν πλήρως την καθημερινότητα, όπως φαίνεται να κάνει με την πλαδαρότητα και την αντιφατικότητα με την οποία φαίνεται να επιβάλλει τα μέτρα περιορισμού του στην κοινωνική ζωή. Μέτρα που υποτίθεται ότι αποσκοπούν και στην προστασία της πλειονότητας των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά στην πράξη αφήνει να παραβιάζονται ασύστολα.

Η κυβέρνηση φοβάται προφανώς ότι η «αυστηρότερη» αντιμετώπιση των αντιεμβολιαστών θα σκοντάψει στο γεγονός ότι οι τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας, του στρατεύματος και κυρίως οι κόλποι της Εκκλησίας βρίθουν από τέτοιους. Υπολογίζεται ότι το 70% των ιερωμένων είναι ανεμβολίαστοι, πάνω από το 90% των μοναχών, μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού οι ιεράρχες που ενεργά τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού και οι εμβολιασμένοι φοιτητές της Θεολογικής έχουν το μικρότερο ποσοστό μεταξύ των συναδέλφων τους. Το πιο ανησυχητικό, πάντως, είναι ότι η αυξανόμενη επιθετικότητα των αντιεμβολιαστών με προκλήσεις επεισοδίων και η προβολή τους στα μίντια δημιουργούν πλαίσιο ανασύστασης της φασιστικής Ακροδεξιάς. Αυτή τη φορά με σύνθημα «Η θρησκεία πάνω από την επιστήμη». Πολιτική τάξη, ξύπνα… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή