Θεωρείο (06/10/21)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαλλος στο δείπνο  

Την ώρα που ξεκινούσε το δείπνο στο Μπρνο της Σλοβενίας με τους άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όσα συνέβησαν στη Βουλή, με τον Κων/νο Μπογδάνο να προκαλεί για μία ακόμη φορά με ακραίες αναφορές. Ο πρωθυπουργός, όπως μου μετέφεραν, έγινε έξαλλος με το νέο περιστατικό και χωρίς δεύτερη σκέψη είπε «να διαγραφεί από την Κ.Ο.» Αυτό, δε, που έκανε έξω φρενών το επιτελείο του πρωθυπουργού είναι πως ο Μπογδάνος φαινόταν σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σαν να οδηγεί εσκεμμένα τη συζήτηση στα άκρα, εκτρέποντάς την από την ουσία που ήταν η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. «Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στo καναβάτσο και να λαμβάνει τέτοιο επικοινωνιακό δώρο από το πουθενά» έλεγε στη στήλη κυβερνητική πηγή.  

«Βυζαντινό» πόκερ  

Σκληρό –εκλογικό–πόκερ μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου διεξάγεται το τελευταίο διάστημα με φόντο την εκλογή νέων μητροπολιτών σε πέντε μητροπόλεις: Λαγκαδά, Κιλκισίου, Καστοριάς, Περιστερίου και Θήρας. Στο παρασκήνιο, ο πάντα φιλόδοξος Μεσσηνίας θέλει να κερδίσει τουλάχιστον δύο από αυτές, μειώνοντας τη δύναμη του Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Ιερώνυμος επιθυμεί να εκλέξει τους αρχιμανδρίτες Πλάτωνα Κρικρή στον Λαγκαδά, τον πατέρα Βαρθολομαίο Αντωνίου στο Κιλκίς και τον πατέρα Αμφιλόχιο Ρουσάκη στη Θήρα. Η μεγάλη μάχη όμως μεταξύ των δύο γίνεται στο Περιστέρι και στην Καστοριά. Στην κομβική Μητρόπολη Περιστερίου ο Αρχιεπίσκοπος σκεπτόταν κάποιον μεταθετό από τις «νέες χώρες» κάτι που σκόνταψε στην άρνηση του Βαρθολομαίου. Ως εκ τούτου, ο Ιερώνυμος προκρίνει την υποψηφιότητα του πατέρα – καθηγητή Γρηγορίου Παπαθωμά, έχοντας ως εναλλακτική το «πνευματικό του παιδί» τον μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελο, ο οποίος συσπειρώνει και τους «χριστοδουλικούς» Ο Μεσσηνίας από την πλευρά του για να κερδίσει το Περιστέρι έχει συνάψει πρόσκαιρη συμμαχία με τον Καισαριανής Δανιήλ, η οποία είναι να στηρίξει ο Δανιήλ στην Καστοριά τον πρωτοσύγκελλο Κοζάνης Χριστόφορο, με «αντάλλαγμα»τη στήριξη του Μεσσηνίας στο Περιστέρι στο πρόσωπο του εκλεκτού του Καλλινίκου Νικολάου.  

Είδηση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας κ. Πενταρόφσκι έβγαλε είδηση, καθώς ανέφερε πως έχει ενημερωθεί ότι ξεκινούν πάλι οι συνεδριάσεις τόσο της Επιτροπής Ιστορικών Αρχαιολογικών Θεμάτων όσο και της Επιτροπής για τις εμπορικές ονομασίες των δύο χωρών, οι οποίες λόγω και της πανδημίας βρίσκονταν σε λήθαργο. Οσον αφορά το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς όπως μου μετέφερε άνθρωπος που συμμετέχει στην Επιτροπή, «είναι ό,τι πιο… δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου» καθώς τα θέματα υπό επίλυση είναι πολλά και δύσκολα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή