90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7–10–1931

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Μεταξύ των καλώς πληροφορημένων κύκλων των Παρισίων ουδεμία απολύτως πίστις δίδεται εις τας ξένας πληροφορίας περί των σκοπών του προσεχούς ταξειδίου εις Ευρώπην του κ. Μπόργκες, υποδιοικητού της Ομοσπονδιακής Αποθεματικής Τραπέζης. Βεβαιούται μάλιστα ότι ουδέποτε εγένετο λόγος μεταξύ της Ομοσπονδιακής Τραπέζης και της Τραπέζης της Γαλλίας ούτε περί ενδεχομένης καθιερώσεως κοινού διεθνούς νομίσματος ούτε περί σχηματισμού εκ μέρους των δύο Τραπεζών αποθεματικού εξ 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων εις χρυσόν το οποίον καταβαλλόμενον εις την Διεθνή Τράπεζαν πληρωμών θα εχρησίμευεν δήθεν ως εγγύησις των επί του συναλλάγματος πράξεων εκδοτικών Τραπεζών, ούτε τέλος, κατά μείζονα λόγον επρόκειτο περί εφαρμογής σχεδίου γενικής υποτιμήσεως των ξένων νομισμάτων.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: «Η μηχανοποίησις των πάντων –γράφει ο βιρτουόζος του δοξαριού [Μπρ. Χιούμπερμαν]– αποτελεί τρομερόν κίνδυνον διά την μουσικήν και διά την καλλιτεχνικήν ανάπτυξιν των ερασιτεχνών και των εξ επαγγέλματος καλλιτεχνών. Ηδη από καιρού εις την μουσικήν εγίνετο το σφάλμα να συγχέεται η γενική μουσική μόρφωσις με το ειδικόν ταλέντο του βιρτουόζου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή