Ανίκανοι παραγωγοί πολιτικής…

Ανίκανοι παραγωγοί πολιτικής…

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλήρης ανικανότητα της ηγεσίας και των στελεχών (ηγετικών και μη) του ΣΥΡΙΖΑ να παραγάγουν ουσιαστική και εποικοδομητική πολιτική είναι αποδεδειγμένη. Εγινε φανερή όταν το κόμμα διεκδικούσε την εξουσία –νωπές ακόμη οι μνήμες από εκείνη την εποχή– διατρανώθηκε κατά την κυβερνητική θητεία του και βεβαίως εδραιώνεται καθημερινά με τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση πάλι. Τίποτα δεν άλλαξε και καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε, ούτε και θα μπορούσε, καθώς το συγκεκριμένο κομματικό DNA δημιουργήθηκε από μείγμα πλατιάς άγνοιας, μικρών διανοητικών δυνατοτήτων, χαμηλότατης παιδείας, ανυπαρξίας εκπαίδευσης, αδιαφορίας για ενημέρωση, εθισμού σε καφενόβιες λειτουργίες, αποφυγής της πραγματικότητας, εμμονής σε λανθασμένες ή αναποτελεσματικές επιλογές και κακόβουλης διάθεσης. Ολα αυτά σε συνδυασμό με ενστικτώδη, αλλά διαρκή, καταφυγή σε ψέματα, διαστρεβλώσεις και τερτίπια πασπαλισμένα με επιθετική ρητορική, προκειμένου να καλυφθούν οι ουσιαστικές αδυναμίες.

Ετσι θα συνεχίσει να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή ηγεσία και το δυναμικό που διαθέτει. Αυτό προκύπτει και από τις τοποθετήσεις και θέσεις του σε σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, όπως η ελληνογαλλική συμφωνία και ο υψηλός αριθμός θανάτων καθημερινά λόγω COVID-19. Αποδεικνύοντας με φοβερή συνέπεια την ανικανότητά του να παραγάγει δική του πολιτική –εξαιτίας προφανώς των χαρακτηριστικών του DNA του– ανέδειξε ξαφνικά σε «γκουρού»του τον… «μισητό»μέχρι τις προάλλες Ευάγγελο Βενιζέλο. Υιοθέτησε τις επισημάνσεις του για κάποιες ασάφειες σε άρθρα της ελληνογαλλικής συμφωνίας (αγνοώντας όμως τα συγχαρητήρια που έδωσε στην κυβέρνηση για τη σύναψή της) και τις έκανε «σημαία»προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση «ότι να ‘ναι»και να ανακοινώσει ότι θα την καταψηφίσει σήμερα στη Βουλή, αν τελικά δεν επιλέξει το «παρών» Για να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση αύριο στη Βουλή, «άρπαξε»επίσης τις ερμηνείες που ζήτησε ο Βενιζέλος από τους ειδικούς για τον όντως υψηλό αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό που έχει η χώρα σε καθημερινή βάση.

Τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν περίτρανα την πολιτική αδυναμία και οκνηρία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Τις αποκαλύπτει το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας, ο Γ. Κατρούγκαλος και οι λοιποί, τις επισημάνσεις του Ευ. Βενιζέλου επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν την αρνητική στάση του κόμματος απέναντι στην ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και την καθυστερημένη διαπίστωση περί του αυξημένου αριθμού των νεκρών από τον κορωνοϊό. Είναι σαφές ότι ούτε ο αρχηγός ούτε ο περίγυρός του είχαν διαβάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας, αφού η αρχική αντίδραση ήταν «σωστή, αλλά ακριβή» για να καταλήξουν μετά στην απόρριψή της για διαφορετικούς λόγους, αντλώντας δηλαδή επιχειρήματα από τις επισημάνσεις Βενιζέλου. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τους θανάτους στην πανδημία, καθώς είχαν διατυπωθεί απορίες και ερωτήματα στα μίντια, πριν ο Ευ. Βενιζέλος κάνει θόρυβο με τη δική του δήλωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κανείς από τα αστέρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διαβάσει ή είχε αντίληψη των εξελίξεων με τον ιό. Που σημαίνει ότι αδυνατούν να παραγάγουν πολιτική. Το αποδεικνύουν ακατάπαυστα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή