90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8–10–1931

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Η σημασία του γεγονότος τούτου [παραίτηση κυβέρνησης], το οποίον, μολονότι ουχί απρόοπτον εντελώς, προεκάλεσε ζωηροτάτην εντύπωσιν εις όλους τους ευρωπαϊκούς κύκλους, ουδενός την αντίληψιν διαφεύγει. Δημιουργείται διά της νέας αυτής πολιτικής κρίσεως εις την Γερμανίαν μία κατάστασις εις άκρον αβεβαία και η συχνάκις τελευταίως εξαγγελλόμενοι κίνδυνοι εσωτερικών ταραχών και ανατροπών προσλαμβάνουν χαρακτήρα πασιφανούς αμεσότητος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αι τάσεις των άκρων, αι οποίαι μέχρι τούδε κατεστέλλοντο εις τας εκδηλώσεις των διά της επιβολής της κυβερνήσεως του κεντρικού συνασπισμού, μέλλουν να εμφανισθούν εις οξυτέραν μορφήν. Χιτλερικοί [φωτ.] και κομμουνισταί επωφελούμενοι της προκληθείσης πολιτικής κρίσεως θα επιχειρήσουν αναμφιβόλως να εκμεταλλευθούν την ευκαιρίαν διά την δημιουργίαν κινήσεως ευνοούσης τους σκοπούς των.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Τηλεγραφούν εκ Μαδρίτης ότι κατά την χθεσινήν θυελλώδη συνεδρίασιν της Εθνοσυνελεύσεως εψηφίσθη με πλειοψηφίαν 10 ψήφων νομοσχέδιο περί εθνικοποιήσεως όλων των αγαθών εις την Ισπανίαν.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Τηλεγραφούν εκ Λονδίνου ότι ο βασιλεύς υπέγραψε το διάταγμα περί διαλύσεως της Βουλής, το οποίον θα δημοσιευθή αύριον. Αι εκλογαί ωρίσθησαν διά την 27ην Οκτωβρίου. Ο κ. Μακδόναλδ απηύθυνε έκκλησιν προς το Αγγλικόν Εθνος υπέρ της υποστηρίξεως της Εθνικής κυβερνήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή