Δύο δρόμους είχε στη Βουλή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν εξαπέλυσε το παρελθοντολογικό παραλήρημα ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο μόνος υπουργός στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής κ. Νίκος Δένδιας είχε δύο επιλογές: Η πρώτη θα ήταν να σιωπήσει. Να κάνει ότι δεν άκουσε ή, έστω, να δηλώσει δημοσιοϋπαλληλική αναρμοδιότητα: «Δεν προβλέπεται, κύριε, να πω κάτι. Να πάτε στον αρμόδιο προϊστάμενο…»

Σε αυτήν την περίπτωση, σύσσωμος, και δικαίως, ο αντιπολιτευόμενος Τύπος θα ξεσπάθωνε και θα γίνονταν πάρτι στα κοινωνικά δίκτυα. «Δεν τόλμησε ο Δένδιας να βάλει στη θέση του τον Μπογδάνο…» θα φώναζαν τα πρωτοσέλιδα. «Ο Δένδιας έμεινε Παυλόπουλος μπροστά στην πρόκληση Μπογδάνου» θα έκραζαν στο Twitter. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανακοίνωνε ότι «την ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ. πιστοποίησε διά της σιωπής του ο υπουργός Εξωτερικών και υποτίθεται μετριοπαθής κεντρώος κ. Νίκος Δένδιας…» Μετά θα απαριθμούσε τους πραγματικούς ή φανταστικούς ακροδεξιούς λεκέδες της κυβέρνησης.

Ο δεύτερος δρόμος του κ. Δένδια ήταν αυτός που ακολούθησε. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. (…) Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής οδυνηρών στιγμών είναι απαράδεκτη, η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφανιού με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή. (…) Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια…»5.10.2021).

Φευ! Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι του καραγκιόζη: «Μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις» Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή»διαλαλούσε ότι «Δένδιας διαγράφει Μπογδάνο»και ότι «ο Μητσοτάκης σύρθηκε στη διαγραφή μετά το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα στη Βουλή και την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών»6.10.2021).

Πάμε πάλι από την αρχή. Δύο δρόμους είχε μπροστά του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το επεισόδιο στη Βουλή. Ο πρώτος θα ήταν «δεν ξέρω τίποτε, δεν άκουσα, γιατί ήμουν μακριά» Αληθές. Ηταν στη Σλοβενία και θα μπορούσε να πει ό,τι λένε οι Ελληνες πρωθυπουργοί όταν βρίσκονται στο εξωτερικό: δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά θέματα. Τότε βεβαίως θα ακούγαμε «άδειασε τον Δένδια για τα μάτια του Μπογδάνου»και θα διαβάζαμε ότι «όμηρος της Ακροδεξιάς, ακόμη και του Μπογδάνου, είναι ο πρωθυπουργός» Τώρα διαβάζουμε ότι η διαγραφή Μπογδάνου «είναι ελιγμός, και μάλιστα υπό πίεση»«Αυγή» κύριο άρθρο «Μηδενική ανοχή στην Ακροδεξιά; Χα!».10.2021).

Πλάκα έχουν όλα αυτά. Υπενθυμίζουν την εκτίμηση του κ. Φίλιππου Σαχινίδη πως ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με το δόγμα τού «εμ έτσι, εμ αλλιώς» Μόνο που τα προβλήματα στη χώρα εξακολουθούν να είναι σοβαρά και ο τόπος χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Οι χαριτωμενιές διασκεδάζουν, αλλά δεν παράγουν πολιτική…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή