Ούτε μια στιγμή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας χρόνος πέρασε από τότε που το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ανακοίνωσε την ιστορική ετυμηγορία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Μια απόφαση σπουδαία για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, μια απόφαση που δέχθηκαν με ανακούφιση και μεγάλη χαρά όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και εκατομμύρια πολίτες.

Δεν θα ξεχάσουμε τις εικόνες με τους 20.000 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν εκείνη τη μέρα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην ευρύτερη περιοχή του εφετείου, δεν θα ξεχάσουμε τους πανηγυρισμούς, τα χειροκροτήματα, τα αντιφασιστικά συνθήματα, τα χαμόγελα όλων. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι ξεμπερδέψαμε διά παντός με τα νεοναζιστικά μορφώματα. Τα πρόσφατα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων με ρόπαλα, κράνη, αλυσίδες και σιδερογροθιές, δείχνουν ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρίσκεται στη φυλακή, οι ιδέες της όμως δεν ξεριζώθηκαν.

Το Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής έσπευσε να χαιρετίσει τα επεισόδια, να συγχαρεί «τους μαθητές για τη δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεών τους για αντεθνικούς σκοπούς» Στο Διαδίκτυο, διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις χαιρέτισαν με ενθουσιασμό τον «αγώνα των νέων»

«Η εθνικιστική νεολαία δείχνει τον δρόμο της αντεπίθεσης, της εθνικής αντίστασης. Εμπρός λοιπόν Εθνική Νεολαία! Πίσω ρουφιάνοι! Αλληλεγγύη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ» Συνθήματα σαν κι αυτό εμφανίστηκαν σε ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media που διατηρούν «ορφανά»της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη που γοητεύονται από τις ιδέες και τις πρακτικές της.

Τα εκατοντάδες μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που για χρόνια μπολιάστηκαν και δηλητηριάστηκαν με τη ρητορική μίσους, τον ρατσισμό, την ομοφοβία, όλοι όσοι εκπαιδεύτηκαν και οργανώθηκαν από τις κεφαλές στη λογική της τυφλής υπακοής, είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας, δεν χάθηκαν, δεν εξαφανίστηκαν. Περιμένουν την επόμενη ηγεσία που θα τους εμπνεύσει και θα τους καθοδηγήσει.

Ορθώς ο Νίκος Δένδιας είπε με ένταση από το βήμα της Βουλής ότι «η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη» Ορθώς η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έστειλε έγγραφο προς τη διοίκηση των φυλακών Δομοκού ζητώντας από τους υπευθύνους να εξετάσουν το κατά πόσον μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του, αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος.

Πληρώσαμε πολύ ακριβά τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή· δεν πρέπει να σηκώσουν κεφάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή