Θεωρείο (09/10/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Ρώμη ο Μητσοτάκης   

Στα σκαριά βρίσκεται επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρώμη το επόμενο διάστημα, χωρίς να έχει «κλειδώσει»η ημερομηνία, με τους διπλωμάτες των δύο πλευρών να βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις. Μια τέτοια επίσκεψη θα επιβεβαιώσει αφενός τη διαπροσωπική καλή σχέση Μητσοτάκη – Ντράγκι, αφετέρου έχει σημασία καθώς, όπως έγραφε την περασμένη εβδομάδα η «Κ» γίνεται προσπάθεια να στηθεί συμμαχία του Νότου με στόχο την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής αυστηρότητας, κάτι που για να γίνει περνάει σε μεγάλο βαθμό από τον Ιταλό πρωθυπουργό. Η πρόταση για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρώμη έγινε, όπως έμαθα, από τον ίδιο τον Ντράγκι όταν βρέθηκε στην Αθήνα προσφάτως για το EUMED9. Και μία άγνωστη λεπτομέρεια: Ο στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού Φ. Τζουλιάνο, που τον συμβουλεύει επί ευρωπαϊκών θεμάτων και ξένων Μedia, είχε γράψει πέρυσι στο Bloomeberg μία πολύ θετική γνώμη για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ είναι στενός φίλος από παλιά με τον συνεργάτη του πρωθυπουργού Θ. Μπακόλα, δείχνοντας πως υπάρχει χημεία όχι μόνο μεταξύ των δύο ηγετών αλλά και στο ευρύτερο team.   

Τρεις γραμμές

Να σας πάω στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνογαλλική συμφωνία. Οι πληροφορίες λένε πως οι απόψεις εντός του κόμματος δεν ήταν ενιαίες και υπήρξαν διαφορετικές φωνές. Η μία ήταν του παλαιού «σκληρού»ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν αναφανδόν κατά. Η άλλη, που τελικά πέρασε, ήταν της «ομάδας Σπίρτζη» που έλεγε να καταψηφιστεί αλλά όχι με αντιμιλιταριστική επιχειρηματολογία, αλλά πιο ήπια. Υπήρχαν όμως και φωνές που ζήτησαν να συζητηθεί η υπερψήφιση, όπως ήταν αυτές του Γ. Κατρούγκαλου και του Γ. Τσίπρα. Ισως έτσι εξηγούνται οι πολλές αναφορές Μητσοτάκη στον πρώην ΥΠΕΞ και οι… αιχμές προς τον Τσίπρα που έλεγαν, «πιστεύω σας ενημέρωσε ο κ. Κατρούγκαλος»   

Viral o… Cipras

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και η συμφωνία καταψηφίστηκε από την αξ. αντιπολίτευση. Το πόσο λάθος ήταν η απόφαση φάνηκε στο…  τουρκικό Twitter όπου ο Τσίπρας έγινε viral από τους γείτονες, οι οποίοι αποθέωναν τον Alexi Cipras που δεν ψήφισε την… κακή συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.  

Σενάριο Αγαπηδάκη  

Ενα παλιό σενάριο έχει επανέλθει εσχάτως στο υπ Υγείας. Το σενάριο λέει πως η Ειρήνη Αγαπηδάκη μπορεί να μετακομίσει σε θέση γενικού γραμματέα, είτε αντί του Κωτσιόπουλου είτε του Πρεζεράκου, με τους υποστηρικτές της εν λόγω άποψης να λένε πως η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων έχει διπλό πλεονέκτημα: πλην της γνώσης του θέματος, καθώς είναι κοντά στον κ. Σκέρτσο που χειρίζεται κεντρικά τα ζητήματα, μπορεί και πολιτικά να «εξισορροπήσει» ως κεντροαριστερή, τον δεξιό Θάνο Πλεύρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή