90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12–10–1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τηλεγραφικώς αγγέλλεται εκ Βασιλείας ότι επ ευκαιρία της ευρωπαϊκής νομισματικής κρίσεως, συνήλθον σήμερον περί ώραν 4ην μ.μ. εις την πρώτην αυτών συνεδρίαν οι διοικηταί των κυριωτέρων εκδοτικών τραπεζών. Ο ανταποκριτής του Χαβάς τηλεγραφεί σχετικώς ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Γαλλίας κ. Μοραί επανειλημμένως συνωμίλησε μετά των συναδέλφων του επί της οικονομικής κρίσεως και περί των επιβαλλομένων μέτρων προς αντιμετώπισιν αυτής. Δεν είνε υπερβολή εάν λεχθή ότι οι διοικηταί των εκδοτικών τραπεζών ευρίσκονται ενώπιον σοβαρωτάτης καταστάσεως αν και η παρουσία του κ. Μπούργκες, υποδιοικητού της Ομοσπονδιακής Αποθεματικής Τραπέζης των Ηνωμένων Πολιτειών [φωτ.], παρέχει ποιάν τινα αισιοδοξίαν. Κατά την γνώμην των ενδιαφερομένων, ο ρόλος της Διεθνούς Τραπέζης Πληρωμών εν τη παρούση κρίσει φαίνεται λίαν περιωρισμένος.

ΑΚΡΙΒΗ ΕΚΘΕΣΗ: Οκτακόσιας χιλιάδας δραχμάς μας εκόστισεν η έκθεσις του εν Πράγα «ειδικού»κ. Σεμπάουμ διά τας κοινωνικάς ασφαλίσεις. Λέγεται ήδη ότι το νομοσχέδιον αυτό, παρ’ όλην την κρίσιν, δεν πρόκειται να εγκαταλειφθή. Αλλ’ εν τοιαύτη περιπτώσει είνε προφανές ότι πρέπει να δοθεί απαραιτήτως προς δημοσίευσιν η έκθεσις. Διότι αι ενδιαφερόμεναι οργανώσεις δικαιούνται να την μελετήσουν και ν’ αναπτύξουν τας απόψεις των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή