Θεωρείο (13/10/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγιάσθηκε» με τον αγιασμό

Πολλοί λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε»να «σηκώσει»το θέμα των δημοσκοπήσεων μετά τις αποκαλύψεις για τον Σεμπάστιαν Κουρτς. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Πριν από λίγες μέρες έγινε ο αγιασμός της Γ΄ Συνόδου της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Λίγοι ξέρουν πως με την έναρξή της τα –όποια–παραπτώματα της προηγούμενης κυβέρνησης διαγράφονται, συνεπώς το χρονικό σημείο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση είναι αυτό που λέμε «εκ του ασφαλούς» Πολιτικά βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε έξυπνα και εντός θεμιτών πλαισίων, βρίσκοντας ευκαιρία με όσα συνέβησαν στην Αυστρία. Η Ν.Δ., από την άλλη, θα μπορούσε να δείξει πιο γρήγορα αντανακλαστικά, αποδεχόμενη χωρίς χρονοτριβή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλωστε είναι αποτέλεσμα δικής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, που δίνει τη δυνατότητα στη μειοψηφία να συστήσει εξεταστική επιτροπή.  

Πάει πίσω

Επειδή πάντως η εξεταστική επιτροπή δεν είναι τίποτα άλλο, όπως αντιλαμβάνονται άπαντες, παρά ένα πολιτικό παίγνιο εντυπώσεων, είναι βέβαιο πως μετά τη χθεσινή εξέλιξη με την υγεία της Φώφης Γεννηματά, της οποίας ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά, πάει πίσω, καθώς το ΚΙΝΑΛ αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα ώστε να γίνει η Εξεταστική. Και επειδή η υγεία είναι το παν, η πολιτική μπορεί να περιμένει.  

Φάουλ Κάρναβου στον Νότιο Τομέα

Σε θεσμικό ατόπημα υπέπεσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, αναστατώνοντας όλο τον Νότιο Τομέα και δη τους βουλευτές της Ν.Δ. που είναι «στα κάγκελα»με τον χειρισμό του. Χθες λοιπόν έγινε εκδήλωση στον δήμο του για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης εις ανάμνησιν του σπουδαίου γεγονότος που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του ’44, όταν 10 ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣίτες, ύστερα από 5ωρη μάχη με σχεδόν ένα τάγμα από ταγματασφαλίτες και Γερμανούς, αυτοκτόνησαν για να μην πέσουν στα νύχια των εχθρών. Στην εκδήλωση ο δήμαρχος επέλεξε να βάλει στην πρόσκληση ξεχωριστά τη φράση πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε μεγάλη μερίδα εκλεγμένων βουλευτών, που «είδαν»πίσω από την πρόσκληση «προνομιακή μεταχείριση»του Θεοδωρικάκου.  

Αντ’ αυτού

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ με τις νέες (πολύ) αυξημένες αρμοδιότητες του Γιώργου Γεραπετρίτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ΦΕΚ έχει το ΣΤ΄ άρθρο, που λέει ότι υπό τον κ. Γεραπετρίτη τίθεται «η ενσωμάτωση στον κυβερνητικό σχεδιασμό στρατηγικών προβλέψεων για τον προσδιορισμό και την εφαρμογή κυβερνητικών πολιτικών που προσανατολίζονται στο μέλλον» ενώ στις αρμοδιότητες του υπουργού είναι να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αντί του πρωθυπουργού. Νομίζω πως έπειτα από αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι το Νο 2 της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή