90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15–10–1931

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Πού βαδίζει ο κόσμος; Πού μέλλουν να απολήξουν αι αλλεπάλληλοι εκδηλώσεις της παγκοσμίου κρίσεως, αι οποίαι αποτελούν αδιάψευστα δείγματα ότι κάτι το βασικώς κακόν υπάρχει εις την οργάνωσιν της διεθνούς οικονομίας και των διεθνών σχέσεων; [… Η διεθνής οικονομία κινδυνεύει από τας δυνάμεις αι οποίαι την απαρτίζουν και αι οποίαι εις δεδομένας στιγμάς προσλαμβάνουν οξύτατον ανταγωνιστικόν χαρακτήρα. Και φαίνονται ήδη κλονιζόμενα όλα εις τον κόσμον αυτόν. Πουθενά δεν υπάρχει γαλήνη και ησυχία. Τα πάντα υπόκεινται εις διακυμάνσεις, εις μεταλλαγάς, εις εξαφάνισιν.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ: Και κατά την χθεσινήν ημέραν παρετηρήθη ζωηρά κίνησις μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων προς αποσόβησιν της περικοπής των αποδοχών των. Εις την κίνησιν ταύτην πρωτοστατούν άπασαι αι εν Αθήναις δημοσιοϋπαλληλικαί ομοσπονδίαι, τοπικαί οργανώσεις και Κεντρικαί Διοικήσεις των διαφόρων υπουργείων.

ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ: Τηλεγραφούν εκ Μαδρίτης ότι ο κ. Μάουρα εδήλωσε ότι ο πρωθυπουργός κ. Θαμόρα παρητήθη. Συνεπεία τούτου υφίσταται πλήρης υπουργική κρίσις. Τη εξουσιοδοτήσει της Εθνοσυνελεύσεως, τον ανασχηματισμόν Κυβερνήσεως ανέλαβε ο κ. Θαμόρρα. [… τα αίτια άτινα προεκάλεσαν την έκρηξιν της ισπανικής κρίσεως οφείλονται εις το ζήτημα της απελάσεως των Ιησουιτών και την δήμευσιν των περιουσιών των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή